Güncel

İngiltere seçimleri sonuçlandı

İngiltere'de gerçekleştirilen genel seçimler Muhafazakâr Parti'nin çoğunluğu elde edememesiyle sonuçlandı.

9 Haziran 2017 Saat: 11:35
İngiltere seçimleri sonuçlandı
İngiltere seçimleri sonuçlandı
İngiltere'de gerçekleştirilen genel seçimler Muhafazakâr Parti'nin çoğunluğu elde edememesiyle sonuçlandı. İşçi Partisi ise yürüttüğü sosyalist propaganda ile koltuk sayısını arttırarak bir zafer elde etti

Oy sayımının büyük ölçüde tamamlandığı seçimlerde alınan kısmi sonuçlara ve özel kurumların tahminlerine göre muhafazakarlar mutlak çoğunluğu kazanamadı. Reuters May'in muhafazakarlarının 650 sandalyeli parlamentoda oyların 308'ini aldığını, ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin ise 258 sandalye aldığını duyurdu. Çoğunluğu kazanmak için 326 sandalye gerekiyordu. May'in çoğunluk için 18 sandalyeye daha ihtiyacı var. Ancak son durumda açıklanacak 17 sandalye bulunuyor.

İngiltere'nin AB'den ayrılma şartlarını belirleyecek son derece karmaşık müzakerelerin başlamasına sadece 10 gün kala alınan bu sonuç hükümeti kimin oluşturacağı ve Brexit müzakerelerinin ne amaçla yürütüleceği konusunda da belirsizlik oluşturuyor.

Corbyn: May istifa etmeli

May "Şu anda bu ülkenin ihtiyacı olan şey istikrardır" şeklinde bir açıklama yaptı ve muhafazakar partinin çoğunluğu sağlaması durumunda istikrarın olacağını belirtti.

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn ise May'in halktan güçlü bir yetki alma planının geri teptiğini, istifa etmesi ve "bu ülkenin insanlarının gerçek temsilcisi olan partiye yol açması" gerektiğini söyledi. Corbyn yürüttüğü sosyalist propaganda ile de İşçi Partisi'nin oylarını arttırdı. Corbyn ayrıca birçok seçim çalışmasında 'sosyalizm' ve 'eşitlik' rozeti taktı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız