Güncel

İnşaat işçileri patronun teklifini reddetti: Direniş sürüyor

İnşaat-İş ve DİSK/Dev Yapı-İş, Emlak Konut, Gür Yapı ve Kiazom firmaları tarafından hakları gasp edilen üyeleriyle birlikte direnişe başladı.

16 Mayıs 2022 Saat: 20:27
İnşaat işçileri patronun teklifini reddetti: Direniş sürüyor
İnşaat işçileri patronun teklifini reddetti: Direniş sürüyor

Firma yetkililerinin talebi üzerine görüşen sendika temsilcileri, patronun işçlierin haklarının yarısını ödeme teklifini reddetti. Gece, gündüz eylem alanında olacaklarını ve gasp edilen tüm hakları alana kadar direneceklerini kaydeden inşaat işçileri; halay ve sloganlarla direnişi sürdürdü. Polis işçilere saldırdı.

İstanbul'un Ataşehir ilçesinde bulunan Emlak Konut, Gür Yapı ve Kiazom firmaları tarafından hakları gasp edilen üyeleri için İnşaat-İş ve DİS/Dev Yapı-iş direnişe başladı. 

Sabahın erken saatlerinde Emlak Konut GYO önünde bir araya gelen inşaat işçileri, "Tüm haklarımızı alana kadar direneceğiz" yazılı pankartla eyleme başladı. 

'TÜM HAKLARIMIZI ALANA KADAR DİRENECEĞİZ'
Patronlara seslenen işçiler gasp edilen tüm haklarını kazanana kadar gece, gündüz Emlak Konut GYO önünde eylemde olacaklarını duyurdu ve şöyle dedi: "İşçilerin hakları gasp edilmeye devam ediyor. Burada yaptığımız eylemin sayısını unuttuk. Bu sizin işçi düşmanı olduğunuzu gösteriyor. 13 işçinin göz göre göre haklarını gasp eden Emlak Konut, Gür Yapı bir kez daha işçi düşmanlığını sergilemektedir. Haklarımızı almadan buradan ayrılmayacağız. Gece burada kalacağız, kapılarınızı kapatacağız, haklarımızı almadan bir adım geriye atmayacağız. Tüm haklarımızı alana kadar direneceğiz."

PATRONUN TEKLİFİNİ REDDEDEN İŞÇİLER DİRENİŞİ SÜRDÜRÜYOR
"İnşaat işçisi köle değildir" sloganıyla direnişe geçen işçilerle firma yetkilileri görüşme talep etti. Görüşme sırasında firma yetkililerinin işçilerin haklarının yarısını ödeme teklifi üzerine DİSK/Dev Yapı-İş ve İnşaat-İş temsicileri görüşmeyi sonlandırdı. 

Gece-gündüz eylem alanında olacaklarını kaydeden inşaat işçileri halay ve sloganlarla direnişe devam etti.

İŞÇİLERE POLİS SALDIRDI
İnşaat işçilerinin Emlak Konut GYO önündeki yol kesme eylemine polis saldırdı, direnen işçileri darp ederek uzaklaştırdı. İşçiler saldırıya, "Direne direne kazanacağız" sloganıyla yanıt verdi. 

KAPININ ÖNÜNE BARİKAT KURULDU
Kapının önüne polis kalkanlarıyla barikat kurulurken inşaat işçileri oturma eylemine geçti. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız