Güncel

İnsan hakları savunucuları hasta tutuklular için çağrı yaptı

İHD Adana ve İstanbul şubeleri hasta tutuklular Cemil İvrendi ve Abdullah Kalay’ın serbest bırakılması için çağrı yaptı.

15 Aralık 2018 Saat: 21:17
İnsan hakları savunucuları hasta tutuklular için çağrı yaptı
İnsan hakları savunucuları hasta tutuklular için çağrı yaptı

İHD Adana Şubesi Hapishaneler Komisyonu bu hafta açıklamasını Mersin Tarsus 1 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan 56 yaşındaki hasta tutuklu Cemil İvrendi için yaptı. 1994 yılından bu yana cezaevinde bulunan İvrendi’ye, 2002 yılında Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi’nde iken ‘kalp yetmezliği’ hastalığı tanısı konulmuş. Hapishane Komisyonu Başkanı Nejat Okay'ın verdiği bilgiye göre aort kalp kapakçığı iflas eden İvrendi, kullandığı ilaçların kan sulandırıcı olması nedeniyle haftada bir doktora görünmesi  gerekiyor. Daha sonra makatında meydana gelen kanamalı bir hastalık nedeniyle ameliyat olan İvrendi, kan sulandırıcı ilaç kullanmak zorunda olduğu için kanamasını durdurmaz. İnönü Parkı’nda bir araya gelen İHD üyeleri İvrendi’nin bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Hasta tutukluların tahliyesi için Adli Tıp Kurumu’nca düzenlenen ya da Adalet Bakanlığı tarafından belirlenen hastanelerin sağlık kurullarınca düzenlenen raporlara ATK tarafından onaylama şartı getirilen raporlar gerektiğini ifade eden Okay, “Bu ihlali ortadan kaldıracak, çözümün önünü açacak adımlar bir hasta mahpus daha hapishanede yaşamını kaybetmeden acilen atılmalı ve hasta mahpuslara yönelik işlenmekte olan kötü muamele ve işkence suçuna son verilip,derhal serbest bırakılmalılardır” dedi.Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, ayakta duran insanlar, ağaç ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 15 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız