Güncel

İnsan hakları savunucularının ilk duruşması 25 Ekim'de

İstanbul Büyükada'da gözaltına alınıp daha sonra tutuklanan yaşam savunucuları hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

17 Ekim 2017 Saat: 15:59
İnsan hakları savunucularının ilk duruşması 25 Ekim'de
İnsan hakları savunucularının ilk duruşması 25 Ekim'de
İstanbul Büyükada'da gözaltına alınıp daha sonra tutuklanan yaşam savunucuları hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. 8'i tutuklu 11 aktiviste "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "silahlı terör örgütüne yardım etme" suçlamaları yöneltildi. Davanın ilk duruşması 25 Ekim'de yapılacak.

Uluslararası Af Örgütü, İnsan Hakları Gündemi ve Eşit Haklar İçin İzleme Derneklerinin temsilcileri ile Alman vatandaşı Peter Frank Steudtner ile İsveç vatandaşı Ali Ghravi'nin de bulunduğu 8'i tutuklu 11 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Şüpheliler hakkında "Silahlı terör örgütüne yardım etme" ve "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Büyükada'da 5 Temmuz 2017'de toplantı yaptıkları sırada gözaltına alınan aralarında Uluslararası Af Örgütü, İnsan Hakları Gündemi ve Eşit Haklar İçin İzleme Derneklerinin temsilcilerinin bulunduğu 11 şüpheli hakkındaki hazırlanan iddianame, İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşma 25 Ekim günü Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız