Dünya

İnsan Hakları Savunucusu Nergis Derhal Serbest Bırakılmalı

Uluslararası Af Örgütü İran’a ve tüm dünyaya çağrıda bulunarak, İran’da insan hakları savunucusu Nergis Muhammedi’nin derhal serbest bırakılmasını istedi.

10 Ağustos 2016 Saat: 22:06
İnsan Hakları Savunucusu Nergis Derhal Serbest Bırakılmalı
İnsan Hakları Savunucusu Nergis Derhal Serbest Bırakılmalı

 

Uluslararası Af Örgütü İran’a ve tüm dünyaya çağrıda bulunarak, İran’da insan hakları savunucusu Nergis Muhammedi’nin derhal serbest bırakılmasını  isteyerek, infazı ertelenen iranlı genç Taciki ve  gözaltında işkenceye uğrayan İslam Halil’in tehlike altında olduğunu duyurdu.

“İranlı insan hakları savunucusu, düşünce mahkumu Nergis Muhammedi, 20 günün sonunda 16 Temmuz'da çocukları ile 30 dakikalık telefon konuşması yapmasına izin verilmesi üzerine açlık grevini sonlandırdı. Savcı Yardımcısı kendisinin haftada bir defa çocuklarını aramaya izni olacağını belirttiği bir yazılı taahhüt verdi.

İran yetkililerini barışçıl insan hakları çalışmaları nedeniyle tutuklanan düşünce mahkumu Nergis Muhammedi’yi derhal ve koşulsuz serbest bırakmaya ve ailesi ve avukatı ile düzenli iletişim kurmasını sağlamaya çağırıyoruz. Yetkililerden Muhammedi'nin ihtiyacı olan yeterli sağlık hizmetlerini erişimini sağlamalarını talep ediyoruz.

İnfazı Ertelenen İranlı Genç Hala Tehlike Altında

20 yaşındaki Alirıza Taciki'nin 3 Ağustos'ta planlanan infazı kamuoyu baskısı sonucu ertelendi. Buna rağmen, 15 yaşındayken tutuklanan Taciki, ölüm cezası yetkililer tarafından bozulmadığı ve adil bir şekilde yeniden yargılanma hakkı verilmediği için hala infaz tehlikesi altında bulunuyor.

İran yetkililerini Alirıza Taciki'yi infaz etme planlarını derhal durdurmaya, ölüm cezasını bozmaya ve Taciki'nin adil bir şekilde yeniden yargılanma hakkına erişimini sağlamaya çağırıyoruz. Yetkililerden işkence iddialarını soruşturmalarını ve işkence altında alınan "itirafların" aleyhinde kullanılmamasını talep ediyoruz.

Gözaltında İşkenceye Uğrayan İslam Halil Tehlike Altında

Gözaltında işkenceye uğrayan ve 9 gün hücre hapsinde tutulan İslam Halil'in sağlık durumu kötüye gidiyor ve doktora erişimi engelleniyor.

Mısır yetkililerini hukuksuz bir şekilde gözaltında tutulan İsmail Halil'i derhal serbest bırakmaya, onu işkence ve kötü muameleden korumaya, ona işkence uygulayan kişileri adalet önüne getirmeye ve doktora erişimini sağlamaya çağırıyoruz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız