Güncel

İnsan hakları savunucusu Neriman Deniz yaşamını yitirdi

Ülkenin önde gelen insan hakları savunucularından, İnsan Hakları Derneği kurucularından, İstanbul Şube Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon aktivisti Neriman Deniz yaşamını yitirdi.

30 Aralık 2015 Saat: 01:13
İnsan hakları savunucusu Neriman Deniz yaşamını yitirdi
İnsan hakları savunucusu Neriman Deniz yaşamını yitirdi

Bir süredir kanser tedavisi gören ülkenin önde gelen insan hakları savunucularından,  İnsan Hakları Derneği kurucularından, İstanbul Şube Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon aktivisti, Cumartesi  anneleri  mücadelesinin öncülerinden Neriman Deniz yaşamını yitirdi.

Neriman Deniz'in oğlu İlke Deniz, annesinin vefat haberinin ardından sosyal medyada şu mesajı paylaştı:

Kısa bir süre önce öğrendiğimiz kanser hastalığının vücudunu sarması sonucunda kendi tabiri ile “Kansere Karşı Savaşımı ve Mücadelesinde” yitirdik. Belleği gökyüzüne kanat çırparken son anına kadar kendini bağlı bulduğu değerlerin peşinde koşarak ayrıldı aramızdan. Yaşamını “savaşım” üzerine inşa ederken, bilincinde somutlaşanlar döküldü ağızından belleğinin çırptığı kanatların rüzgârıyla. “Barış geldi mi ?” sorusunu sordu son anlarını insanların sıcaklığı ile tütsülerken. “Oldu” dedik… Evet, hayatını kendi kabuğunda yaşamayan bir “insan” a yakışır biçimde kendi kendini uğurladı yitirdiklerini

Cenaze Bahçelievler Mehmet Ülker Camii’den kaldırılacak

Bir süredir kanser tedavisi gördüğü belirtilen Neriman Deniz’in cenazesi yarın (30.12.2015) öğlen saatinde İstanbul Bahçelievler Mehmet Ülker Camii’den kaldırılacak. Cenazeye büyük bir katılım olacağı ifade ediliyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız