Güncel

İnsanca ve Onurlu Yaşam İnisiyatifi'den Nedex grevine ziyaret

İnsanca ve Onurlu Yaşam İnisiyatifi'nin Kocaeli bileşenleri ve Sinbo direnişçisi Dilbent Türker, grevlerinin 21. gününde olan Nedex Kimya işçilerine ziyaret gerçekleştirdi.

8 Temmuz 2021 Saat: 08:36
İnsanca ve Onurlu Yaşam İnisiyatifiden Nedex grevine ziyaret
İnsanca ve Onurlu Yaşam İnisiyatifi'den Nedex grevine ziyaret

İnsanca ve Onurlu Yaşam İnisiyatifi Kocaeli Bileşenleri ve TOMİS üyesi Sinbo direnişçisi Dilbent Türker grevde olan Nedex Kimya işçilerini ziyaret etti. Grev alanına "Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek", "Pandeminin ve krizin faturasını ödemeyeceğiz", "Genel grev genel direniş" yazılı ortak dövizler ve sloganlarla yürüyüş yapıldı. İşçilerin karşılaşmasının ardından konuşmalar gerçekleştirildi. 

Açıklama yok.

Sinbo direnişçisi Dilbent Türker, “Ücretsiz izin saldırısını direnişle püskürtmelerini ve ardından gelen Kod-29 saldırısına karşı direnişle yanıt vermeye devam ettiğini” anlattı. Ardından direnişlerin ve hak mücadelesinin kazanması için birleşmenin gerekliliğini ifade etti. Grevci İşçiler, "Sinbo işçisi yalnız değildir" sloganı ile konuşmaya karşılık verdiler. 

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformukonuşma gerçekleştirdi. BDSP konuşmasında pandemi ve kriz döneminde artan hak gasplarının yoğunlaşarak devam ettiği, direniş ve grevlerle yanıt veren işçilerin mücadelesinin yol gösterdiği ifade edildi. Saldırıları püskürtmek ve sermayenin sömürüsünü parçalamak için birleşmesinin önemi vurgulandı.  

Birleşik İşçi Kurultayı, tek tek direnişlerin ve grevlerin önemli olduğu ama sonuç almak için yumruk olmayı bilmek gerektiği belirten bir konuşma yaptı. 

Birleşik Mücadele Güçleri adına yapılan konuşmada, grev ve direniş alanlarındaki mücadelelerin süreklileşmesi ve yaşamın her alanına taşınmasının önemi söylendi. 

Devrimci Gençlik Birliği, üniversitelerde yaşanılan sorunlardan ve verilen mücadeleden bahsederek mücadele eden işçilerin yolundan yürüdüklerini ifade etti. 

Yapılan konuşmaların ardından çadırda sohbetler edildi. Ziyaretin devamında halaylar çekilip hep beraber sloganlar atıldı. 

Grevci işçileri ziyarete Umut-Sen’de katıldı.

Açıklama yok.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız