Güncel

İnsanca ve Onurlu Yaşam İnsiyatifi: “Yağma düzenine mahkum değiliz”

İnsanca ve Onurlu Yaşam İnsiyatifi, bölge bölge işçi, emekçi ve vatandaşlarla buluşarak, kapitalist sisteme karşı, emek, özgürlük ve sosyalizm mücadelesinin gerekliğini anlatarak, mücadeleye davet ediyor.

7 Temmuz 2021 Saat: 23:01
İnsanca ve Onurlu Yaşam İnsiyatifi: “Yağma düzenine mahkum değiliz”
İnsanca ve Onurlu Yaşam İnsiyatifi: “Yağma düzenine mahkum değiliz”

İnsanca ve Onurlu Yaşam İnsiyatifi temsilcileri  bugün DİSK Dev Yapı -İş Sendikasına üye oldukları için işlerinden atılan  ve Karaköyde’ki Galataport  İnşaat önünde direnişe geçen işçilere  dayanışmada bulundular. İnsanca ve Onurlu Yaşam İnsiyatifi temsilcileri  Kamber Saygı ve Hakan Dilmeç  emekçilerle dayanışmanın önemine dikkat çekerek mücadele çağrısında bulundular.

İnsanca ve Onurlu Yaşam İnsiyatifi üyesi ve DİSK Limter-İş sendikası Genel başkanı Kamber Saygılı yaptığı konuşmada şöyle seslendi.

BİRLEŞEREK, DİRENEREK KAZANACAĞIZ

“Rezidansları yapanlar bizleriz. Rezidanslarda, AVM’lerde alınterimiz, kanımız canımız var. Patronlara milyonlar kazandırıyoruz.  Ne zamanki hakkımızı istemeye başlıyoruz, o zaman alın ceketinizi gidin diyorlar. Ne zamanki Anayasal hakkımızı, sendikal hakkımızı kullanıyoruz o zaman ceketinizi alın gidin diyorlar.  Sendikalaştıkları için işçileri işten attılar.  İstanbul’un göbeğinde arkadaşlarımız iki gündür  direniyor. Bunun devletin görmemesi mümkün değildir. Hükümetin görmemesi, Cumhurbaşkanının görmemesi mümkün değil. Çalışma Bakanı ne işe yarıyor, hükümet ne işe yarıyor. Hükümetin çıkardıkları yasaları patronlar ayaklarının ökçesi ile eziyorsa buna karşı yetkililer harekete geçmesi gerekmiyor mu. Öyle yağma yok, bu  arkadaşlar işe geri alınacak. Farklı iş kollarından işçiler olarak arkadaşlarımızın yanında olacağız. Birleşeceğiz ve kazanacağız. Biz bu düzene mahkum değiliz. Yasaları olmayan, adaleti olmayan kapitalist sisteme mahküm değiliz. Patronların önünde diz çökmeyeceğiz. Bu onur direnişidir ve destekliyoruz”

YAĞMA DÜZENİNE KARŞI MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ

İnsanca ve Onurlu Yaşam İnsiyatifi üyesi Hakan Dilmeç ise şöyle seslendi:

 Herşeyimiz yağmalanıyor.  Bir yağma politikası var. Şehrin, doğanın yağmalanması…Yine emekçilerin alınterini yağmalıyorlar. Yağmacılar iş başında. ArkadaşlarımızIn emeğini yağmalıyorlar. Arkadaşlarımız direniyor ve direnmeye devam ediyorlar. Zannedilmesin içerdeki arkadaşlar mutlu mesut zannedilmesin.  Bıçak kemiğe dayanıyor. Bu tablo değişecek. Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği” dedi.

ÇALDIĞINIZ HER KURUŞUN HESABI SORULACAK

İnşaat-İş Sendikasından Deniz Gider de yaptığı konuşmada şöyle dedi:

“Burada alıterleri için, emeği için direnen inşaat işçi arkadaşlarımız var. Burada gördüğünüz Galataport şantiyesinde aylarca çalışan işçi arkadaşlarımız hakları için buradalar ve direnişteler. İnşaat –İş  Sendikası olarak, tüm inşaat alanlarındaki  aynı sorunları görüyoruz, duyuyoruz. Burada yapılmak istenen şey işçinin üç kuruşuna göz dikmektedir. Ama tüm şantiye patronlar bilsin ki, işçiler direnişine devam ettiği sürece, yılmadığı sürece onlardan çaldığınız her kuruşun hesabını direnerek soracağız. Zafer direnen emekçilerin olacak”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız