Güncel

İnsanca ve Onurlu Yaşam İnsiyatifi: “Yaşamlarımı çalınıyor, izin vermeyeceğiz”

İnsanca ve Onurlu Yaşam İnsiyatifi üyeleri yine sokaklardaydı.

13 Temmuz 2021 Saat: 10:37
İnsanca ve Onurlu Yaşam İnsiyatifi: “Yaşamlarımız çalınıyor, izin vermeyeceğiz”
İnsanca ve Onurlu Yaşam İnsiyatifi: “Yaşamlarımı çalınıyor, izin vermeyeceğiz”

İSTANBUL

Çok sayıda sosyalist parti, örgüt, sendika, dernek, dergi gibi kurumlardan oluşan İnsanca ve Onurlu Yaşam İnsiyatifi, bir süredir  caddelerde, sokaklarda, fabrika önlerinde, kapitalist sistemin kötülüklerini, ülke ve doğaya  yaptığı tahribatı, iş çinayetleri, sömürü ve talanı, kadın cinayetlerini ve çözüm yollarını gösteren bildiriler dağıtıp, anons çağrılar yapıyorlar.

Dün akşam İstanbul, Kadıköy sokaklarında dolaşarak vatandaşlara bildiler dağıtan ve anonslar yapan platform üyeleri, ‘ Geleceğimizi karartıyorlar, emeğimizi ve doğamızı yok ediyorlar “ diyerek ‘bu düzene mahkum değiliz. “çağrıları yaptılar.

YAŞAMLARIMIZ ÇALINIYOR

İnsanca ve Onurlu Yaşam insiyatifi, dağıttıkları bildirilerde şu çağrılara yer verdiler:

“Emperyalizme tetikçilik yapan, doğayı yağmalayan bu sermaye düzeni; işçilere daha fazla sömürü, halklara daha fazla katliamdan başka bir şey değil.  Öfke büyüyor. Açlık, aşağılanma, sömürüye karşı direnişler çoban ateşi olup sarıyor etrafı. Onlar öfke kendilerine patlamasın diye yeni hedefler koyuyorlar önümüze. Günde ortalama 3 kadın katilini göz göre göre salıp “arkanızdayız” diyorlar.  Bizler artık ucuz, güvencesiz, hakaretlerle dolu uzun saatler boyunca çalışmak istemiyoruz.  Bizler artık yaşıyormuş gibi yapmak istemiyoruz. Pazarlardan artıkları toplayanlarımıza “israf olmasın yiyin” diye dalga geçilmesini kabul etmiyoruz. Bu çürümüş düzeni değiştirmek bizlerin elinde. Artık bu direnişleri büyütme, yayma, örgütlenme zamanıdır.   Üstelik her gün yaşamı emeğiyle yaratan bizler onlardan çok daha güçlüyüz.  

ÖRGÜTLENMENİN, ÖZGÜRLEŞMENİN ZAMANIDIR

Şimdi ya bu çürümeyi seyredecek, bizim yaşamlarımızı cehenneme çevirmelerine izin verecek ve yaşamak neydi diye düşünmeden ölmeyi bekleyeceğiz; ya da nasıl bir ülke istediğimize biz karar verecek; insanca, onurlu ve özgür bir yaşamı; emeğin iktidarını kendi ellerimizle kuracağız.   Zaman her yerde örgütlülüğü büyüterek yeni bir yaşamı kurmanın zamanıdır.   Nerede bir öncü işçi görsek, nerede devrimcileri, sosyalistleri görsek bağ kurmanın, katılmanın, örgütlenmenin, özgürleşmenin zamanıdır. “ 

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, motorsiklet ve sokak görseli olabilir

Bir sokak ve yol görseli olabilir

Bir 1 kişi, ayakta, yürüyor ve sokak görseli olabilir

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız