Güncel

"İnsanca yaşamak bizim de hakkımız!"

Tüm Emekli Sen Kadıköy şubesi 22 aralık'ta Bakırköy Özgürlük meydanın da sendikaların yapacağı ‘’Krize karşı emeğin buluşması’’ mitingi öncesi bir dizi taleplerini kamuoyu ile paylaştılar.

21 Aralık 2018 Saat: 10:58
"İnsanca yaşamak bizim de hakkımız!"
"İnsanca yaşamak bizim de hakkımız!"

Tüm Emekli Sen  Kadıköy şubesi 22 aralık-2018 tarihinde  Bakırköy Özgürlük meydanın da sendikaların ve meslek örgütlerinin katılımıyla ‘’Krize karşı emeğin buluşması’’ mitingi öncesi bir dizi taleplerini kamuoyu ile paylaştılar.

İNSANCA YAŞAMAK BİZİM DE HAKKIMIZ! başlığı ile yapılan açıklamada şöyledenildi:

Biz emekliler,Türkiye’nin her yerinde tarlalarında,fabrikalarında,denizlerinde,madenlerinde,ormanlarında,okullarında,kısacası her alanda emeği alınteri ve izi olanlarız.

NE YAPTIK ?

Bizler hak ve çıkarlarımızı korumak için Tüm Emekliler Sendikasında bir araya geldik. Kısa sürede şube sayımız 25’e temsilcilik sayımız 32’ye üye sayımız 6.Bine yükseldi.Hızla örgütleniyoruz. Çok sayıda emeklinin de sendikamıza üye olacağına inanıyoruz.

TÜM EMEKLİ SEN NASIL BİR SENDİKA?

Tüm Emekliler Sendikası hiçbir politik düşünce,inaç,din,cinsiyet ve ırk ayrımı gözetmeyen bir sendikadır.

Tüm Emekli Sen; Sınıf ve Kitle sendikacılığı yapan bir sendikadır.

Tüm Emekli Sen;Üyelerinin söz ve karar sahibi olduğu bir sendikadır.

Tüm Emekli Sen;İşleyişinde demokratik merkeziyetciliği,demokratik katılımı ve kolektif denetimi uygulayan bir sendikadır.

TÜRKİYE NASIL BİR ÜLKE? NASIL BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ?

Emekli Kardeşim, Bilindiği gibi Türkiye’de artık demokratik olmayan bir yönetim vardır. Anayasa maddeleri defalarca değiştirilmiş, başbakanlıkkaldırılmış,TBMM yetkileri sınırlandırılmış,yetkiler tek kişide partili Cumhurbaşkanında toplanmıştır. Ülke Kanun Hükmünde Kararnamelerle keyfi olarak yönetilir olmuştur.Özgürlükler kısıtlanmış,temel haklar işlemez hale gelmiş,yargı bağımsızlığı yitirilmiş,adalet, hak ve özgürlükler yok edilmiştir.Üstelik ülke ağır bir ekonomik kriz içine girmiştir.

İŞTE BİRKAÇ ÖRNEK;

İktidarın hoşuna gitmeyen hakim ve savcılar görevden alınmaktadır.150 Bin Memur,akademisyen,öğretmen,subay yargılanmadan,Kanun Hükmünde Kararnamelerle meslekten ihraç edilerek açlığa ve yoksulluğa mahkum edilmişlerdir.Diploma alarak öğretmen olan 440 bin öğretmenin ataması yapılmamaktadır.

Tarım ve Hayvancılık desteklenmeyerek üretim düşmüştür.Bir zamanlar Et,buğday,pirinç,nohut,ceviz, mercimek,badem,fındık,üzüm,tütün,pamuk satan bir ülkeyken şimdi bunların hepsini dışarıdan satın alan bir ülkeyiz.Köylerboşaltıldı,topraklarımızekilemez,biçilemez terk edilmiş hale geldi.Hava,su,toprak kirliliği ülkemizi yaşanmaz bir hale getirmiştir.Kamuya ait olan ormanlarımız imara açılmış,tekel,sekakağıt,şekerfabrikaları,Tüpraş Petrol tesisleri,Limanlar birer birer satılmıştır.Üretimdeğil,tüketimin desteklenmesiyle dış borç,bütçe açığı,işsizlik artmıştır.

Elektriğe,Doğalgaza,suya,ete,süte,yumurtaya,sebzeye,meyveye,ekmeğe kısacası iğneden ipliğe her şeye zam yapılmıştır.11 Ayda kapanan işyeri sayısı 95 bini bulmuştur.Enflasyon oranı yüzde 26 dır. Cumhurbaşkanının maaşına %26artarken ,işçinin,memurun,emeklinin maaşı neden aynı oranda artırılmamaktadır. Niçin susuluyor,niçin.Bu nasıl bir adalet? Sofrasındaki ekmek dilimi iyice küçülen,zeytin tanesi iyice azalan, işçi,köylü,memur,emekli ne yesin ne içsin nasıl yaşasın? 

İSTEMLERİMİZ – TALEPLERİMİZ.

-Her emekliye insan onuruna yaraşır,günümüz koşullarına uygun bir maaş verilmesi,

-İşçi,Memur ve Bağ-Kur emekli aylıkları arasındaki eşitsizliğin giderilmesi,

-Tüm Emeklilere yılda dört defa birer maaş tutarında ikramiye ödenmesi,

-Sağlık hizmetlerinde uygulanan tüm kesintilerin kaldırılması,

-Toplu taşıma araçlarında ülkenin her yerinde emeklilerine ve eşlerine ücretsiz ulaşım hakkı sağlanması,

-Emeklilerin sendikal  haklarının Toplu Sözleşme Hakkı ile birlikte Anayasal güvence altına alınması,

-Emeklilerin intibak yasası yaşam endeksine uygun hale getirilerek,yasanın yeniden çıkartılması,

-Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerinin giderilmesi,

-Sahipsiz ve bakıma muhtaç emekliler için ülkenin her yerinde yaşlılar bakım evleri açılması gerekmektedir.

ÇÖZÜM NEREDE?

Emekli kardeşim çözüm bizim ellerimizde.Önce tüm emekliler Tüm Emekliler Sendikasına üye olmalıyız.Bir çatı altında toplanmalıyız.Sonra tüm Emek güçleri örgütlerle birlikte haklarımız için fiili ve meşru mücadele vermeliyiz. Ben bir kişiyim,birkişiyle ne fark eder deme. Büyümemizin sihri unutma ki sende 12 Milyon Emekli bir olduğumuzda o zaman hiç kimse bizleri yok sayamaz taleplerimizi söke söke alırız.Sensiz bir eksiğiz.

Haydi gel sende katıl bize. Örgütlü halk hiçbir zaman yenilmez!.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız