Güncel

"İnsanca yaşamak bizim hakkımızdır"

İzmir Konak, Kemeraltı'da, Tüm Emeklilerin Sendikası organizasyonu ile, 'sömürüsüz, özgür ve barış içinde bir dünya mümkün' pankartı ile eylem yapıldı.

7 Ocak 2024 Saat: 19:09
İnsanca yaşamak bizim hakkımızdır
"İnsanca yaşamak bizim hakkımızdır"

ERKAN SOYLU


Tüm Emeklilerin Sendikası üyesi emekliler Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Antalya ve Düzce’de meydanlara inerek artan hayat pahalılığı ve yüksek enflasyona karşın ücretlerinin TÜİK rakamlarına göre belirlenmesine isyan etti. Emekliler, insanca bir yaşam istediklerini belirterek, en düşük emekli maaşının en düşük memur maaşına eşitlenmesi gerektiğini vurguladı. 

Tüm Emeklilerin Sendikası İzmir Konak ve Bornova şubeleri, 2024 yılı emekli maaşına yapılan zamlara ilişkin Konak Metro çıkışında basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Mutfaktaki yangına isyan" pankartı açılarak, sık sık "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" ve "Sermayeye değil emekçiye bütçe" sloganları atıldı. 

Açıklamayı yapan Konak Şube Başkanı Metin Sever, ülke kaynaklarının rant sermaye ve savaşa harcandığını belirterek, "Ülkenin kaynakları verimli şekilde  kullanıldığında sosyal, kültürel, ekonomik refahın sağlanır. Döktüğümüz alın terimizin karşılığını istiyoruz. Ve biliyoruz ki bunun kaynakları mevcut. İnsanca yaşamak bizim hakkımızdır" diye konuştu.

 Bir 9 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 7 kişi ve yazı görseli olabilir

Açıklama yok.

Açıklama yok.

Bir 13 kişi, Brandenburg Kapısı ve yazı görseli olabilir

Açıklama yok.

Bir 16 kişi, kalabalık ve yazı görseli olabilir

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız