Güncel

‘İnsanlarımız açlık sınırında yaşıyor’

ADANA - TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu, Dünya Gıda Günü'ne dikkati çekerek, "İnsanlarımız açlık sınırında yaşıyor" dedi.

15 Ekim 2021 Saat: 13:41
‘İnsanlarımız açlık sınırında yaşıyor’
‘İnsanlarımız açlık sınırında yaşıyor’
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu, Ziraat Mühendislikleri Odası (ZMO) Adana Şubesi'nde Dünya Gıda Günü’ne ilişkin ortak basın toplantısı düzenledi. Kurumlar adına ortak basın metnini okuyan Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan, etkisini hala sürdüren Koronavirüs (Kovid-19) pandemisi döneminde en fazla gündeme gelen kavramların gıda egemenliği, gıda güvencesi ve gıda güvenliği olduğunu belirtti. Ülkemizde de temel ihtiyacımız olan gıda harcamalarının gider kalemlerinde önemli bir yer tuttuğuna vurgu yapan Alparslan, bu durum dar ve orta gelirli ailelerin birçok ihtiyacını ertelemesine veya tamamen vazgeçmek zorunda kalmasına neden olduğunu söyledi. 
Dünyada halen 800 milyonun üzerinde insan yani her 9 kişiden birinin yatağa aç girdiği, ülkemizde ise insanlarımızın yüzde 22’sinin dengeli ve yeterli beslenemediği, yüzde 8,5’inin ise açlık sınırında yaşadığını dile getiren Alparslan, "İnsanlarımız açlık sınırında yaşıyor. Ülkemizde gıda krizi riskinden kurtulabilmek ancak üretim ekonomisini, sermayenin öncelikleri yerine kamusal çıkarları, kamu harcamalarında lüks ve savurganlığa dayalı yönetim anlayışı yerine tasarrufları, gündelik politikalar yerine planlı kalkınmayı önceleyen "Kamucu Tarım ve Gıda Politikaları"nın ivedilikle yaşama geçirilmesiyle mümkün olacaktır.
Kamu sağlığını gözetmeyen merdiven altı üretim yanında, stokçuluk ve fahiş fiyatlar ile doğru, etkin ve hızlı şekilde mücadele edilmelidir. Gıda denetim sistemi bütünüyle ele alınıp yaşanan sorunların ivedilikle çözülmesi gerekmektedir" diye konuştu.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız