Güncel

"İnsanlığı ve tüm canlı hayatını yıkıma sürükleyen bu düzene mahkum değiliz"

İSTANBUL- İşçi Emekçi Birliği, İliç’te yaşanan maden faciasını protesto ederek, “Bu bir katliamdır, hesabını soracağız” dedi.

14 Şubat 2024 Saat: 23:56
İnsanlığı ve tüm canlı hayatını yıkıma sürükleyen bu düzene mahkum değiliz
"İnsanlığı ve tüm canlı hayatını yıkıma sürükleyen bu düzene mahkum değiliz"

İşçi Emekçi Birliği, Erzîncan’ın İliç ilçesinde bulunan Anagold şirketine bağlı altın madeninde dün meydana gelen maden faciasına tepki göstermek için Şişli’de bulunan Cevahir AVM önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Eylemde “Anagold işçi kanı üzerinden servetini büyütüyor. Bu bir katliamdır, hesabını soracağız” ve “Kaza değil katliam, İliç ölüm madeni kapatılsın” pankartları açıldı. Eylemde “kaza kader değil bu bir katliam”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” sloganları atıldı. Açıklamaya birçok siyasi parti ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Açıklamayı İşçi Emekçi Birliği Adına Okan Karaçam okudu.

Yaşanan facianın kaza değil daha fazla kar hırsı uğruna gerçekleştirilmiş bir katliam olduğunu söyleyen Karaçam,  yıllardır çeşitli kurumların maden şirketlerinin kar uğruna hazırladığı katliamı önlemek için çalışmalar yürüttüğünü, hazırlanan raporların da dikkate alınmadığını vurguladı. 

‘İKTİDAR SERMAYEYİ KOLLUYOR’

İktidarın sermayeyi kolladığına değinen Karaçam, “Anagold Şirketi 9 ayda 323 milyon dolar kar açıklarken, diğer yandan 7,2 milyon dolar olan vergi borçları siliniyor, teşvik üzerine teşvik veriliyor. Ölümle burun buruna çalıştırılan şirket işçilerine ise yüzde 0 zam yapılıyor. Sermayenin hizmetinde olan iktidar ve devlet kurumları sermayeyi kollarken doğayı katleden, işçileri sefalete ve ölüme mahkum eden uygulamaların ise önünü açıyorlar” diye belirtti.

‘BU DÜZENE MAHKUM DEĞİLİZ’

Bu düzenin işçi sınıfının örgütlü mücadelesi ile son bulacağını belirten Karaçam, “İnsanlığı ve tüm canlı hayatını yıkıma sürükleyen bu düzene mahkum değiliz. Yeni İliç’ler, Soma’lar, Ermenek’ler yaşanmaması tüm işçi ve emekçileri mücadeleye çağırıyoruz. Doğamızı, havamızı, toprağımızı ve hayatlarımızı yok edenlerden hesap sormak için hayatın olduğu her yerde örgütlenmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Eylem sloganlarla son buldu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız