Güncel

İşçi Emekçi Birliği 19 Kasım'da Kartal'da miting düzenleyeceğini açıkladı

İşçi Emekçi Birliği, 19 Kasım Pazar günü Kartal'da "Açlık, yoksulluk, baskı, savaş ve sömürü düzenine artık yeter" şiarıyla işçi emekçi mitingi düzenleyecek. Mitinge ilişkin Kadıköy Eğitim Sen'de basın toplantısı düzenlendi.

13 Ekim 2023 Saat: 07:39
İşçi Emekçi Birliği 19 Kasımda Kartalda miting düzenleyeceğini açıkladı
İşçi Emekçi Birliği 19 Kasım'da Kartal'da miting düzenleyeceğini açıkladı

Fotoğraf: Kerim Eren


19 Kasım Pazar günü Kartal'da işçilerin kürsüsünü kuracaklarını duyuran İşçi Emekçi Birliği, 3.'sünü düzenleyecekleri işçi, emekçi mitingine çağrı yaptı. Tüm direnenler ve mücadele edenlerin miting alanında olmasının önemine dikkat çekildi.

İşçi Emekçi Birliği 19 Kasım'da yapılacak miting için bugün Kadıköy'deki Eğitim-sen 2 No'lu şubesinde basın açıklaması yaptı. Açıklama İşçi Emekçi Birliği'nden Kutay Soybil, Dilbirin Acar ve Serpit Topal tarafından açıklandı.

Mitingde Birleşik İşçi hareketi, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Birleşik işçi Kurultayı, DEV TEKSTİL, Dostluk Ve Kültür Derneği(DKDER), Halkların Demokratik Kongresi, İşçinin Kendi Partisi, Kaldıraç Hareketi, KÖZ, Proleter Devrimci Duruş, Tüm Otomotiv Metal-İşçileri Sendikası, Yeni Dünya İçin Çağrı, Komünist İşçi Hareketi, Söz ve Eylem, DİSK/Limter-İş Sendikası örgütleyici kurumlar olarak yer alırken, SMF, Devrimci Partili İşçiler, Devrimci Demokratik Sendikal Birlik, Emekliler Dayanışma Sendikası, Limter İş. Sosyalist Emekçiler Partisi. Tüm Emekli -Sen katılımcı olarak yer alacaklarını duyurdular.

Açıklama İşçi Emekçi Birliği'nden Kutay Soybil, Dilbirin Acar ve Serpit Topal tarafından açıklandı.

Resim

SOYBİL: TÜM DİRENİŞLERİ MİTİNG ALANINDA GÖRMEK İSTİYORUZ

Kutay Soybil ekonominin savaş, yağma, rant ve talanın üzerine döndüğü bir dönemde işçi ve emekçilerin sözünün bir mitingle taçlandıracaklarını söyledi. Soybir, "Yağma derken bir yıl geçmedi üzerinden deprem bölgesinden Dikmece'den Akbelen'e Kuzey Ormanlarına yağmanın katmerlendiğini görüyoruz. 36 milyon insanın kredi ve haciz borcu var, bir buçuk milyon insan İstanbul'da konut sorunu yaşıyor, çocuklar okula aç gidip aç dönüyor, iki emekli maaşın bir açlık sınırı etmediği; barınmadan, sağlığa, eğitime hemen hemen tüm alanda işçi ve emekçilerin yaşam şartlarının daha zorlandığı günler. İşçi emekçi mitingini örerken bir yanından bu toplumsal sorunlara sınıfın güçlü sesini çıkarmak bir yanında da Trendyol'dan FEDAŞ'a, inşaat işçilerine, Cumartesi Annelerinin direnişinden, kadın direnişine tüm direnişlerin mücadele hattında miting alanında görmek istiyoruz" çağrısı yaptı.

ACAR: TARİHİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

Dilbirin Acar da işçi emekçi mitingini neden örgütlediklerini, daha önce düzenledikleri iki mitingin sürecine ilişkin konuştu. Acar, Türkiye'nin tarihi bir dönemden geçtiğini işaret etti. Bir yanda cumhuriyetin yüzüncü yıl kutlamalarına başlanırken diğer yanda da fabrikalarda, atölyelerde, çalışma hayatının her alanında işçi ve emekçilerin haklarının gasp edildiğini, alın terinin sömürüldüğünü belirten Acar, "Aynı zamanda sadece ülkemizde değil Ortadoğu'da ve dünyada çok önemli bir tarihi süreçten geçiyoruz" dedi.

Savaşların ve krizlerin tam ortasında işçi ve emekçi mitingini düzenlemenin son derece önemli olduğunu dile getiren Acar, pandemi döneminde işçilerin maruz kaldıkları hak gasplarını da ekledi.

Yüz binlerce üyesi olan konfederasyonların sadece açıklamayla yetindiğinin altını çizen Acar, "Bizler bunun açıklama yapmakla yetinilemeyeceğini, ses çıkarmak gerektiğini ifade ederek mitingi hayata geçirdik. İlk olarak da Türkiye'nin çok farklı noktalarından direnen, mücadele eden işçilerin bir araya gelmesini, kürsülerde onların söz söyleyeceği bir miting örgütledik. Bu yıl 3.'sünü örgütlüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir 10 kişi, ders çalışan insanlar ve şunu diyen bir yazı '"Sen ben neyiz ki bu patırtıda? Hepimiz bir araya gelirsek bir aüç oluruz ancak" S' görseli olabilir

TOPAL: BU MİTİNG HERKESİN SÖZÜNÜ SÖYLEYECEĞİ BİR MİTİNG OLACAK

İşçi Emekçi Birliği adına basın açıklamasını yapan Serpil Topal da mitingde zor koşullarda yaşam mücadelesi veren herkesin söz hakkı bulacağını belirterek "Bu İşçi Emekçi Mitingi, birçok yönüyle bu toplumun birçok kesimini içine almaktadır. Bu miting eşitlik, özgürlük mücadelesi yürüten, çalışma alanlarında eşitsiz ücrete maruz bırakılan işçi kadınların sözünün yükseltileceği bir meydan olacaktır. Bu miting açlık sınırının altında ücretle yaşama dayatılan emeklilerin de meydanda söz hakkı bulabileceği bir miting olacaktır" dedi. Topal, ayrıca mitingin hedeflerini maddeler halinde duyurdu.

Açıklanan  mitingin hedeflediği talep ve mücadele konuları ise şöyle:

“1-Eğitim, Sağlık, Barınma, Ulaşım, İletişim, Elektrik, Su, Doğalgaz, en temel insan haklarıdır insanî ihtiyaç kadarı ücretsiz olmalıdır!

2- Sendikal örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılsın!

3- Emekli ücretleri yoksulluk seviyesinin üstüne çıkarılsın!

4- Herkese insanca yaşamaya yaraşır barınma hakkı!

5- İnsanca yaşanabilir bir ücret!

6- Herkese insanca yaşamaya yaraşır barınma hakkı!

7- İşçi ve emekçilerden alınan dolaylı, dolaysız tüm vergiler kaldırılsın

8- Taşeron çalışma ve işten atma yasaklansın, herkese iş ve gelir güvencesi!

9- Göçmen işçilere yönelik ayrımcılığa ve saldırılara son!

10- Kadın, göçmen, taşeron işçi ücretlerinde eşit işe eşit ücret!

11- İşyerinde baskı, mobbing, tacize son!

12- KHK’lar iptal edilsin!”

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız