Güncel

İşçi Emekçi Birliği: Kendi ellerimizle kurtuluşu örgütleyeceğiz

İşçi Emekçi Birliği, zam ve vergi artışlarına ilişkin Mecidiyeköy'de bulunan Şişli Cevahir AVM önünde basın açıklaması düzenledi. Eylemde, "Zam, talan, vergi, sömürü düzenine karşı çözüm örgütlü mücadelede" pankartı açıldı.

3 Ağustos 2023 Saat: 07:37
İşçi Emekçi Birliği: Kendi ellerimizle kurtuluşu örgütleyeceğiz
İşçi Emekçi Birliği: Kendi ellerimizle kurtuluşu örgütleyeceğiz

Peş peşe yapılan zamlara ilişkin Mecidiyeköy'de açıklama yapan İşçi Emekçi Birliği, "Biz, kendi ellerimizle, kendi irademizle kurtuluş yolunu örgütleyeceğiz. Zam, talan, vergi, düzenlerine küfretmek yetmez bir araya gelmek, direnmek, örgütlenmek zorundayız" dedi.

İşçi Emekçi Birliği, zam ve vergi artışlarına ilişkin Mecidiyeköy'de bulunan Şişli Cevahir AVM önünde basın açıklaması düzenledi. Eylemde, "Zam, talan, vergi, sömürü düzenine karşı çözüm örgütlü mücadelede" pankartı açıldı.

Basın açıklamasını okuyan Kutay Soybil, saray medyasının "ekonomi iyi durumda" haberlerine dikkat çekerek, işçilerin ise ekonomik krize mahkum edildiğini belirtti. Halkın karnının yalanlarla doyurulmaya çalışıldığını kaydeden Soybil, "tarihi zam yapıldı" denilen asgari ücretin şimdiden açlık sınırının altında kaldığını vurguladı.

Ekonomide rasyonel zemine dönme açıklamalarına da tepki gösteren Soybil, şöyle devam etti: "Son 6 yıldır asgari ücret alan bir çalışanın maaşı yaklaşık 3 katına çıksa da enflasyon arındırıldığında Kasım 2022'de aldığı maaş Ocak 2017'de aldığı maaştan sadece 74 TL daha fazla. Bu iyi ekonomide artan şeylere bakalım; çalışma süreleri, güvencesiz-sendikasız çalışma, kayıt dışı çalışma, faturalar, kiralar, intiharlar, kredi borçları, mahallelerde fuhuşa-uyuşturucuya sürüklenme, çürüme…. Mesela Akbelen Ormanını kesip biçen şirketinki gibi onlarca şirketin vergi borçları siliniyor da bizden hep katmerlisi alınıyor. Bunlar bizim payımıza düşenler."

Bu esnada büyük şirketlerin kar rekorları kırdığına işaret eden Soybil, "Bir madalyonun iki yüzü gibidir tablo. Çünkü yalnızca iki sınıf var ve tüm hayatı belirleyen budur. Bir tarafta asalak sermaye, bir tarafta her şeyi üreten bizler, işçiler-emekçiler. Biz işçi-emekçilerin ürünlere zam yapıp yapmama gücü yok, ancak hayatı biz üretiyoruz. Gördüğümüz ne varsa, hepsini ama hepsini biz ürettik. Binaları biz diktik, camlarını biz siliyoruz, altlarındaki marketlerde biz çalışıyoruz, o markette satılanları biz yapıyoruz. Biz ürettiklerimizi tüketemiyorsak, patronlar için üretmeyi bırakabiliriz de" ifadelerini kullandı.

Güçlü olanın işçi ve emekçiler olduğunu vurgulayan Soybil, "Eğer birleşirsek, eğer ellerimiz şalterleri indirmeye giderse, eğer adımlarımız 'yeter artık, hepiniz defolun' diye meydanları doldurursa, eğer her şeyi yaratan emeğimizi geleceğimiz için mücadeleye verirsek, işte o zaman zam, talan, vergi, sömürü düzenlerine son verebiliriz. Üreten biziz, yönetebiliriz" dedi.

İşçi ve emekçilere seslenen Soybil, şöyle devam etti: "Çare bizde. Kimseye, 'biz sizi kurtaracağız' demiyoruz. Biz, kendi ellerimizle, kendi irademizle kurtuluş yolunu örgütleyeceğiz. Zam, talan, vergi, düzenlerine küfretmek yetmez bir araya gelmek, direnmek, örgütlenmek zorundayız. İşçi sınıfı örgütlerinde, komitelerde, sendikalarda, işçi birliklerinde-meclislerinde örgütlenelim, direnelim!"

Eylem boyunca, "Zamlar geri alınsın", "Direne direne kazanacağız", "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganları atıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız