Güncel

İşçi Emekçi Birliği’nden 1 Mayıs çağrısı

İşçi Emekçi Birliği “Tarihsel ve sınıfsal özüne uygun 1 Mayıs’ı örgütleyelim… Emeğimiz, özgürlüğümüz, geleceğimiz için 1 Mayıs’a!” şiarıyla İstanbul’da Cevahir AVM önünde eylem gerçekleştirdi.

7 Nisan 2023 Saat: 21:02
İşçi Emekçi Birliği’nden 1 Mayıs çağrısı
İşçi Emekçi Birliği’nden 1 Mayıs çağrısı

ARZU ÖZKAN


İşçi Emekçi Birliği “Tarihsel ve sınıfsal özüne uygun 1 Mayıs’ı örgütleyelim… Emeğimiz, özgürlüğümüz, geleceğimiz için 1 Mayıs’a!” şiarıyla Cevahir AVM önünde eylem gerçekleştirdi.

Eylem başlamadan önce 1 Mayıs marşı çalındı. Birlik adına okunan basın açıklamasında 1 Mayıs’a giden süreç özetlenerek şu şekilde devam edildi:
“Eğer biz birleşmezsek, eğer biz örgütlenmezsek, eğer biz kendi kaderimizi elimize almak için işyeri işyeri, mahalle mahalle, sokak sokak yan yana gelmezsek hiçbir seçim bizi kurtaramaz. Bizim kurtuluşumuz sermaye düzeninin önümüze koyduğu tercihlerde değil, birliğimizde ve mücadelemizdedir.

Seçimle, insanların aşağılanması mı son bulacak? Seçimle, fazla mesaisiz geçinebilmeye, gece gündüz sömürülmemeye mi başlayacağız? Seçimle, sokak ortasında kadınların öldürülmesi mi son bulacak? Dereler, kıyılar, yeni değil, sadece 5’li çeteye değil yıllardır Koç’undan Sabancı’sına, Eczacıbaşı’sından ABD’li Kanadalı tekellere peşkeş çekilmiş durumdaydı. Seçimle, doğanın yağmalanması mı son bulacak?

Hayır, biz örgütlenmezsek hiçbiri son bulmayacak. Bizleri kurtaracak olan kendi kollarımızdır.”

Bu çağrı sermaye düzenine karşı örgütlenme çağrısıdır!”

1 Mayıs’ta tarihsel ve sınıfsal özüne uygun olarak meydanlara inme çağrısı yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu çağrı; sermaye düzenine karşı işçilere, emekçilere örgütlenme ve mücadeleyi büyütme çağrısıdır. 1 Mayıs’ı yaratan işçi ve emekçi kuşakların anısına ve kavgasına sahip çıkma çağrısıdır.Hiçbir sorunumuzu bizleri sömüren, baskı altında tutan sermaye sınıfının ve onun uşaklarının çözemeyeceği, kurtuluşun kendi ellerimizde olduğu çağrısıdır.Yaşadığımız tüm sorunların kaynağı kapitalist düzendir. Sermayedarların emeğin üzerindeki tahakkümüne son vermenin yolu ise işçi ve emekçilerin bir sınıf olarak mücadeleye atılmasıyla mümkündür. Fabrikalarda ve hayatın olduğu her yerde sömüren sınıfın karşısına işçi sınıfı olarak çıktığımızda hak ettiğimizi alabilir, sömürüyü sonlandırabiliriz.İşçi Emekçi Birliği olarak tüm işçileri, emekçileri, kadınları bizlere dayatılan kölece çalışma ve yaşam koşullarına karşı mücadele etmeye davet ediyoruz. Fabrikalarda, mahallelerde, okullarda, hayatın olduğu her yerde komiteler-meclisler kurmaya, birliğimizi güçlendirmeye davet ediyoruz.”

“Birleşik mücadeleyi büyütelim!”

1 Mayıs’ın iki sınıfın karşı karşıya geldiği kavga günü olduğuna dikkat çekilen açıklamada şunlar vurgulandı:

“Düşük ücretlere, işten atmalara, sendikalaşma hakkının engellenmesine, taşeron çalışmaya, uzun çalışma sürelerine, iş cinayetlerine karşı işçi direnişlerinin coşkusuyla örgütlenelim, birlik olalım.

-Taksim1 Mayıs Meydanıdır! Üstündeki keyfi yasaklamaların kalkması için birleşik mücadeleyi büyütelim!

-Madde 25/2’nin kaldırılması, işten atmaların yasaklanması için birleşik mücadeleyi büyütelim!

-Herkese iş ve gelir güvencesinin sağlanması için birleşik mücadeleyi büyütelim!

-Sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması için birleşik mücadeleyi büyütelim!”

Eylemde sık sık “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” , “Yaşasın 1 Mayıs! Biji yek gulan!” sloganları atıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız