Güncel

İşçi-Emekçi Birliği’nden 15-16 Haziran çağrısı!

İşçi-Emekçi Birliği 16 Haziran'da gerçekleştireceği 15-16 Haziran eylemine katılım çağrısı yaptı.

9 Haziran 2022 Saat: 07:42
İşçi-Emekçi Birliği’nden 15-16 Haziran çağrısı!
İşçi-Emekçi Birliği’nden 15-16 Haziran çağrısı!

İşçi Emekçi Birliği 15-16 Haziran 1970 büyük işçi direnişinin yıl dönümüzde Kadıköy iskelede saat 19.30'da gerçekleştireceği eyleme işçiemekçileridavet etti.

İşçi Emekçi Birliği tarafından yapılan basın açıklamasında şöyle denildi: 

"15-16 Haziran 1970 büyük işçi direnişinin yıl dönümüzdeyiz. Bundan tam 52 yıl önce Kartal’dan, Paşabahçe’den, Gebze’den, Alibeyköy’den, Bakırköy’den, Zeytinburnu’ndan ve pek çok noktadan yürüyüşe başlayan işçiler patronlara ve onların iktidarına büyük bir korku saldılar. Üretimden gelen güçlerini kullandılar, sokakları zapt ettiler. DİSK’e ve diğer konfederasyonlara üye 100 bini aşkın işçi, Sendikalar Kanunu ve Toplu Sözleşme, Grev ve Lokavt Kanunu'nda yapılmak istenilen değişikliğe, mücadeleci sendikaların tasfiyesine, kazanılmış haklarının gaspına, yasaklara karşı birlik oldu. Birlikte hareket ettiklerinde ne kadar büyük bir güce dönüştüklerini dosta, düşmana gösterdiler. Direnişin gücünden korkan pek çok sermaye sahibi “devrim olacak” korkusu ile Türkiye’yi terk etti.  

15-16 Haziran Direnişi’nde pek çok işçi bedel ödedi, gerçekleşen saldırıda 3 işçi hayatını kaybetti. Ancak işçi ve emekçileri köleliğe sürükleyecek, sendikalı olma hakkını ellerinden alacak saldırı yasası püskürtüldü. 15-16 Haziran şanlı işçi direnişi bizlere büyük bir miras bıraktı. İşçi ve emekçilerin saldırıları püskürtmek, haklarını korumak ve daha fazlasını kazanmak için ne yapması gerektiğini gösterdi. 

Birliğimizi güçlendirelim!

Şimdi yeni 15-16 Haziranlar yaratma zamanı. Bizlere dayatılan yoksulluğa, sefalete, karşı karşıya kaldığımız hak gasplarına, sendikalı olma hakkımızın fiilen elimizden alınmasına karşı birleşelim. Yemeksepeti’nde, Pressan’da, Tüpraş’ta, Asen Metal’de, EnerjiSa’da ve daha pek çok yerde haksız, hukuksuz işten atmalara, sendika hakkının gaspına, kölece çalışma koşullarına karşı direnen işçilerin yolunda mücadele edelim. Yan yana gelelim, mücadelelerimizi birleştirelim.

İşçi ve emekçilerin birliği ile hem sermayenin hem de onun sözcülüğünü yapan iktidarın karşısına çıkalım. Birliğimizden aldığımız güçle yeni 15-16 Haziranlar yaratalım!

Tüm işçi ve emekçileri 16 Haziran’da gerçekleştireceğimiz eyleme katılmaya, gücümüze güç katmaya davet ediyoruz."

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız