Güncel

İşçi Emekçi Birliği: Soygun düzenine karşı 16 Ekim'de Kartal'dayız

İşçi Emekçi Birliği, iktidarın sermayeden yana ekonomi politikalarına, halkı sürüklediği yoksulluğa karşı tüm işçi ve emekçileri 16 Ekim'de Kartal'da İşçi Emekçi Mitingi'nde buluşma çağrısı yaptı.

10 Eylül 2022 Saat: 11:11
İşçi Emekçi Birliği: Soygun düzenine karşı 16 Ekimde Kartaldayız
İşçi Emekçi Birliği: Soygun düzenine karşı 16 Ekim'de Kartal'dayız

İşçi Emekçi Birliği, Şişli'de bulunan TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası'nda düzenlediği basın açıklamasıyla talana, yolsuzluğa, sömürüye ve hayat pahalılığına karşı 16 Ekim'de Kartal'da miting düzenleyeceğini duyurdu. Basın toplantısına çok sayıda demokratik kitle örgütü ve siyasi parti temsilcisinin yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Musa Piroğlu da katıldı.

İşçi Emekçi Birliği adına açılış konuşmasını yapan Dilbirin Acar, iktidarın halka dayattığı sefalete karşı tüm işçi ve emekçileri mitingde buluşmaya, sözünü söylemeye çağırdı ve mitinge katılımın işçi dostu herkese açık olduğunu hatırlattı.

'HALK İŞSİZLİK, SEFALETLE BOĞUŞUYOR, SERMAYE KAR EDİYOR'
"Artık yeter! Emeğimiz ve haklarımız için işçi emekçi mitingi" pankartı asılan salonda açıklamayı Dönem Sözcüsü Meliha Kayacı okudu. AKP iktidarının ekonomi politikaları sonucu sermayenin büyüdüğünü, işçi ve emekçilerin ise yoksullaştığını belirten Kayacı, halk işsizlik, enflasyon, sefaletle boğuşurken sermayedarların halkın sırtından kar elde etmeye devam ettiğini vurguladı.

Ekonomi Bakanı Nurettin Nebati'nin "Bu politikalar dar gelirliler dışında herkesi memnun ediyor" sözlerini hatırlatan Kayacı, yaşanan servet transferine işaret etti. Kayacı, şöyle devam etti: "İşçi ve emekçileri açlık sınırına mahkum edenler bir yandan da Kürt halkına, kardeş halklara yönelik savaş ve saldırganlık politikalarına devam ediyorlar. Başta devrimciler olmak üzere tüm mücadele eden kesimleri baskı, zorbalık, gözaltı, tutuklamalarla sindirmeye, yok etmeye çalışıyorlar. Bu soygunu, baskı ve saldırıları yürütenler iktidar ve sermaye çevreleridir. İşçiyi soyan, mücadele eden tüm kesimleri baskı ve yasak, saldırılarla engellemeye çalışan, kardeş halklara karşı savaş ve saldırganlık politikalarını devreye sokan devletiyle sermayesiyle gözü dönmüş Türkiye kapitalizmidir, uluslararası finans-kapitaldir."

Bir 15 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

İŞÇİ SINIFININ ÖRGÜTLÜ MÜCADELESİNİ BÜYÜTME ÇAĞRISI
İşçi sınıfının örgütlü mücadelesini büyütme ihtiyacına işaret eden Kayacı, "Gün işçi sınıfının birliğini büyütme, sesini yükseltme, yumruğunu masaya vurma günüdür. Gün seçimleri beklemeden umut olacak, soygunu durduracak, işçilerin birliğini ve halkların kardeşliğini sağlayacak bir toparlanmayı sağlama günüdür. Gün hakları için direnen işçilerin yolunda mücadele etme günüdür. Bizler bunun için mücadele ediyoruz ve tüm işçileri emekçileri 16 Ekim'de Kartal'da İşçi Emekçi Mitingi'nde bir araya gelmeye davet ediyoruz" dedi.

Açıklamada, mitingi İşçi Emekçi Birliği bileşenleriyle Emek ve Adalet Platformu, İşçilerin Güç Birliği Derneği, Komünist İşçi Hareketi, Limter-İş Sendikası, Özgürlük için Hukukçular Derneği, Sosyalist Emekçiler Partisi, Sosyalist Kadın Hareketi, Sosyalist Meclisler Federasyonu'nun birlikte örgütleyeceği duyuruldu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız