Güncel

İşçi Emekçi Birliği'nden asgari ücret çağrısı: İnsanca yaşanacak ücret için mücadele edelim

İşçi Emekçi Birliği, 19 Kasım saat 17.30’da, İnsanca Yaşam İçin Mücadele Edelim, Ücretli Kölelik Düzenini Yıkmak İçin Birleşelim şiarı ile Mecidiyeköy Cevahir AVM önünde kitlesel basın açıklaması gerçekleştirecek.

17 Kasım 2022 Saat: 09:47
İşçi Emekçi Birliğinden asgari ücret çağrısı: İnsanca yaşanacak ücret için mücadele edelim
İşçi Emekçi Birliği'nden asgari ücret çağrısı: İnsanca yaşanacak ücret için mücadele edelim

İSTANBUL 


Aralık ayı yaklaştıkça enflasyonla giderek eriyen asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı da gündem olmaya başladı. Asgari ücrete 2022 yılında iki kez zam yapıldı. Ocak ayında yapılan % 50'lik zammın ardından 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücret, brüt 6 bin 471 TL, net 5 bin 500,35 TL olarak belirlendi. Öte yandan Türkiye'de giderek derinleşen ekonomik kriz, yurttaşı gıdadan barınmaya, eğitimden sağlığa her yerden vuruyor. Alım gücünün günden güne erimesiyle asgari ücrete yapılan zam da  daha  ceplere girmeden buharlaşıyor.

15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 7, 8 ya da 9 Aralık'ta ilk toplantısını yapacak. Aralık ayı boyunca komisyon 4 toplantı yapacak ve son toplantı sonrası geçen yıl olduğu gibi asgari ücret açıklanacak.

Milyonlarca yurttaşın beklediği rakam için harekete geçen, yaşanan ekonomik krizi, halkın yoksullaşmasını, halka açlık sınırında bir yaşamın reva görülmesini kapitalist sisteme bağlayan,  hem komisyonun temsiline hem belirlenen rakamlara karşı çıkan İşçi Emekçi Birliği geçen yıl olduğu gibi harekete geçti.

Asgari ücretin yalnız işçileri değil, tüm halkın yaşamını ilgilendirdiğini her fırsatta ifade eden  İşçi Emekçi Birliği, 19 Kasım saat 17.30’da, İnsanca Yaşam İçin Mücadele Edelim, Ücretli Kölelik Düzenini Yıkmak İçin Birleşelim şiarı ile Mecidiyeköy Cevahir AVM önünde kitlesel basın açıklaması ile görüşlerini kamuoyuna duyuracak.

Açıklama yok.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız