Güncel

İşçi Emekçi Birliği'nin depreme açıklamasına polis müdahale etti: 19 gözaltı var

İstanbul Şişli'de, İşçi Emekçi Birliği tarafından binlerce yurttaşın ölümüyle sonuçlanan depreme ilişkin yapılmak istenen basın açıklamasına polis ekipleri müdahale etti. Olayda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

14 Şubat 2023 Saat: 10:20
İşçi Emekçi Birliğinin depreme açıklamasına polis müdahale etti: 19 gözaltı var
İşçi Emekçi Birliği'nin depreme açıklamasına polis müdahale etti: 19 gözaltı var

İSTANBUL


İşçi Emekçi Birliği binlerce yurttaşın yaşamını yitirdiği depremle ilgili İstanbul Şişli’de Cevahir AVM önünde basın açıklaması yapmak istedi.Yüzlerce polisin yığııldığı Cevahir AVM önüne 'Oldüren Deprem Değil  Kapitalizmdir', 'Dayanışma ve Mücadeleyi Büyütelim' pankartı eşliğinde yürüyerek ve deprem felaketinden iktidarı sorumlu tutan açıklamar yapan birlik üyelerine polis müdahale etti. Zor kullanan polis  sayıda eylemci gözaltına alarak vatan Caddesindeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alına  birlik üyeleri, emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullandılar. Gözaltılar daha sonra serbest bırakıldılar.

Polis, Piroğlu’nu uzun süre ablukaya aldı. Duruma tepki gösteren HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, “Bu kadar yığınağı buraya değil deprem bölgelerine yapsaydınız onlarca insan kurtulacaktı” dedi. Birlik üyelerinin Gözaltına alınmasına tepki gösteren Piroğlu, “İnsanları ölüme terk ettiler, insanları enkaz altında bıraktılar, insanlar için kıllarını kıpırdatmadılar” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız