Güncel

İşçiler baskıları protesto etti

URFA – Urfa OSB’de faaliyet yürüten Özak Tekstil fabrikasında çalışan işçiler, fabrika yönetimi tarafından kendilerine yönelik yapılan baskıları protesto etti.

6 Haziran 2020 Saat: 09:06
İşçiler baskıları protesto etti
İşçiler baskıları protesto etti

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Urfa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet yürüten Özak Tekstil fabrikasında çalışan DİSK Tekstil sendikasına üye olan işçilere yönelik baskı ve mobing uygulamalarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Özak Tekstil fabrikası önünde yapılan açıklamaya DİSK bölge temsilcisi Mehmet Türkmen, Eğitim Sen Urfa Şube Eşbaşkanı Mahmut Binici ve çok sayıda işçi katıldı.  

Açıklamada, işçiler “Patron sendikası değil gerçek sendika istiyoruz”, “Özak Tekstile de zorla sendika değiştirme baskısına son” ve “Özak tekstile sendika girecek ve kölelik bitecek” dövizleri taşınırken, açıklamada sık sık, “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “İş ekmek özgürlük” sloganları atıldı.

Açıklamada söz alan Mehmet Türkmen, çalışan herkesin istediği bir sendikaya üye olmasının hak olduğunu, hiç kimsenin işçilerin yasal olan bu hakkına müdahale etmeye hakkı olmadığını söyledi. Türkmen şöyle devam etti: “Siz fabrika sahipleri olarak bu suçu işlemeye devam ederseniz. Bizde yasalar karşısında işlediğiniz bu suçun bedelini ödetmeyene kadar peşini bırakmayacağız. İşçi üye olacağı sendikayı kendisi seçer. Bu bir haktır. Siz Özak Tekstil patronları, işçileri DİSK Tekstil Sendikasından istifa ettirmeye hakkınız yok. Uzun süredir sendika üyesi işçileri tek tek odalara alarak istifa ettirmeye çalışıyorlar. Arkadaşlarımıza mobing uyguluyorlar. Biz bu fabrikanın yetkilileri hakkında suç duyursun da bulunduk. Siz suç işlemeye devam ettiğiniz sürece biz her zaman bu fabrikanın önünde olmaya devam edeceğiz. Bu baskılar son bulmazsa biz burada süresiz direniş başlatacağız” dedi.

Açıklama slogan ve alkışlar eşliğinde son buldu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız