Güncel

İşçiler sendikalı oldukları için ücretsiz izine çıkarıldı

İZMİR- Kemalpaşa'da bulunan Gates fabrikasında çalışan işçiler, DİSK’e bağlı Lastik-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle ücretsiz izne çıkartıldı.

17 Kasım 2020 Saat: 13:27
İşçiler sendikalı oldukları için ücretsiz izine çıkarıldı
İşçiler sendikalı oldukları için ücretsiz izine çıkarıldı

Gates Hortum ve Sanayi’nde çalışan işçiler, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Lastik-İş Sendikası’na üye oldukları için işveren tarafından ücretsiz izne çıkartıldı. Lastik-İş Sendikası duruma tepki göstermek amacıyla Gates Kemalpaşa fabrikası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı işçiler adında Yusuf Ziya Sarı okudu.

Gates fabrikasının bazı işçilerinin haksız yere işten çıkardığını ifade eden Sarı, birçok işçinin ise çalıştığı bölümü değiştirerek işten ayrılmaya zorlandığını ve sendikadan istifa etmeleri için işçilere baskı uyguladığını belirtti. Hiçbir yaptırımın işçilerin sendikal mücadelelerini önleyemediğini dile getiren Sarı, ücretsiz izin uygulamasının yasaya aykırı şekilde devam ettiğini vurguladı.

‘İŞÇİLER CEZALANDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR’

“Gates çalışanları, işçilere karşı ayrımcılık yapıldığını, ücretsiz izin ve benzeri uygulamalarla işçilerin cezalandırmaya çalıştığını düşünmektedir” diyen Sarı devamla “Biz Lastik-İş Sendikası olarak, son bir kez çağrı yapıyoruz. İşçilerde güvensizlik ve tereddütler doğuran, hak kayıplarına yol açan, sendikal özgürlüklerin kullanılmasını engellemeye yönelik baskı ve tutumunu biran önce sona erdirmesini bekliyoruz. Gates işverenin, çalışanların iradesine saygı duyarak yaptığı haksız itirazı geri çekmeye ve biran önce toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlamaya çağırıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız