Güncel

İşçilerin 12 yıllık hak mücadelesi sürüyor

İSTANBUL - 12 yıldır tazminatlarını almak için mücadele veren Uzel Fabrika işçileri, bir kez daha Rami’de bulunan fabrika önünde bir araya gelerek, “haklarımızı alana kadar mücadelemiz sürecek” mesajı verdi.

12 Temmuz 2020 Saat: 15:29
İşçilerin 12 yıllık hak mücadelesi sürüyor
İşçilerin 12 yıllık hak mücadelesi sürüyor
Uzel Fabrikası 2008’de iflas ettiğini açıklayarak, yaklaşık bin 500 işçiyi tazminatlarını vermeden işten çıkardı. Fabrika işçileri, işten çıkarıldıkları tarihten bu yana tazminatlarını almak için başlattıkları mücadelelerini sürdürüyor. İşçiler, tazminatları için bir kez daha bugün İstanbul Rami’de bulunan fabrikanın önünde bir araya geldi. Salgından kaynaklı kısıtlı sayıda kişinin katıldığı açıklamaya, Türkiye Devrimci Kara, Hava ve Demiryolu İşçileri Sendikası (Nakliyat İş) Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve sendika üyeleri de destek verdi. “Uzel Fabrikasının hileli satışında tazminatlarımızın gasp edilmesine izin vermeyeceğiz” pankartının açıldığı eylemde sık sık, “Ölmek var, dönmek yok” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.   
'HAKKIMIZI VERİN' 
Uzel Fabrikası’ndan tazminatını alamayan işçilerden Suat Bektaş açıklama yaptı. 12 yıldır yaşanan hukuksal süreci ve yaşadıklarını anlatarak sözlerine başlayan Bektaş, yaptıkları eylemlerden rahatsız olanlara işaret ederek, “Bizden istediğiniz kadar rahatsız olun, benim emeğimi, alın terimi vermediğin müddetçe ben sizi rahatsız edeceğim. Bunun bir tek yolu var, işçinin emeğini verirsin. Biz sadaka istemiyoruz” dedi. 
‘YÖNETENLER ÇÖZÜM BULMAK ZORUNDA’  
Devletin işçi haklarını savunması gerektiğini ifade eden Bektaş, ancak devletin eliyle fabrikanın soyulduğunu kaydetti. Bektaş, “Biz 50 emekli burayı koruyalım dediğimizde kabul etmediler. Çünkü burada hırsızlığı bizzat kendileri yaptı. O zamanki büyükşehir belediyesinin 20 tane zabıtası burada kamyon yükledi. Devlet benim sorunumu çözecek. Beni yönetenler çözüm bulmak zorundadır” ifadelerini kullandı. 
‘KAZANAN İŞÇİLER OLACAKTIR’ 
Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ise, işçilerin verdiği mücadelenin haklı olduğuna dikkati çekerek, “İşçilerin ekmeği üzerinde oyun oynayanların hesap etmedikleri bir şey var. O da işçilerin örgütlü mücadelesi, kararlılığıdır. Bizim birliğimizi bozmaya çalışıyorlar. Birliğimize sahip çıkacağız. Bozmaya çalışanlara karşı hep birlikte olacağız. İşçiler haklarını kazanana kadar bizler de sendikalar olarak sizlere sahip çıkacağız. Sonunda kazanan Uzel Fabrika işçileri olacaktır” dedi. 
 MARKET İŞÇİLERİ DE EYLEMDE  
Öte yandan Real ve Uyum/Makro Market işçileri de 36 aydır haklarını alamadıkları için Güneşli’deki Uyum Eski Genel Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Sloganlarla Metro Market önüne yürüyen işçiler, “Haklarımızı gasp edenlere işçi düşmanlığına ortak olma Metro ve Media Markt’tan alışveriş yapma” ve “Uyum/ Makro tazminatlarımız gasp edilemez” pankart ve döviz taşıdı. Burada yapılan açıklamada, işçiler yaşadıkları sorunlarını anlatarak, mücadeleye devam edeceklerini söyledi. İşçiler haklarını alana kadar mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizerek, tazminatlarının verilmesini istedi.  
Açıklama konuşmaların ardından son buldu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız