Güncel

İSİG: Limter-İş tersane işçilerinin sesidir I Tersanelerde İş Cinayetleri Raporu

"Tersanelerde İş Cinayetleri Raporu"nu Tuzla İçmeler Köprüsü'nde açıklayan İSİG, Limter-İş Sendikasının Tuzla havzasındaki işçi mücadelesinin son otuz yıldaki sesi, sözü ve eylemi olduğunu vurguladı.

27 Ocak 2021 Saat: 10:25
İSİG: Limter-İş tersane işçilerinin sesidir I Tersanelerde İş Cinayetleri Raporu
İSİG: Limter-İş tersane işçilerinin sesidir I Tersanelerde İş Cinayetleri Raporu

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), "Tersanelerde İş Cinayetleri Raporu"nu Tuzla İçmeler Köprüsü'nde açıkladı.

"İş cinayelerine, salgına, işsizliğe, açlığa ve güvencesiz çalışmaya karşı direniş ve dayanışma yaşatır" yazılı pankartın açıldığı eyleme ESP, Halkevleri, Alınteri, DİP, 4. Vardiya, TOMİS, Dev Yapı-İş, Dev Turizm-İş, DGD-SEN, DERİTEKS, Enerji-Sen ve Birleşik İşçi Kurultayı katıldı.

"Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz" sloganının atıldığı eylemde konuşan DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, AKP iktidarı boyunca iş cinayetlerinde yaklaşık 27 bin işçinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Koronavirüs salgınıyla beraber sermayenin güvencesiz, esnek ve kuralsız çalışma koşullarını daha da ağırlaştırdığına ve yaygınlaştırdığına dikkat çeken Saygılı, "Sonuç ise ortada! Türkiye'de tarihin en büyük sağlık emekçileri merkezli 'işçikırımı' meydana geldi. 2020 yılında iş cinayetleri sonucu 2427 işçi hayatını kaybetti, siyasal/ekonomik krizi aşmak için işçiler daha çok öl(dürül)dü" dedi.

'İŞ CİNAYETLERİNİ ÖNLEMEK İÇİN DEVLET VE SERMAYE ADIM ATMIYOR'
İşçi sağlığı ve iş güvenliği mücadelesinin bir bütün olduğuna söyleyen Saygılı, "6331 Sayılı İSG Yasası yürürlüğe girdiğinden beri aylık ve yıllık iş cinayetleri raporlarını çıkarıyoruz. Gördüğümüz şu: İşçi ölümlerini, yaralanmalarını ve meslek hastalıklarını önlemek için devlet ve sermaye hiçbir adım atmıyor. Aksine işçilerin çalışma koşulları daha da kötüleşiyor ve üç kuruş paraya önlenebilecek ölümlere davetiye çıkarılıyor" diye kaydetti.

2013 YILINDAN BUGÜNE 226 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ
6331 Sayılı İSG Yasası'nın yürürlüğü girdiği 2013 yılından bugüne tersane/gemi işkolunda 226 işçi hayatını kaybettiğini belirten Saygılı, şu verileri aktardı:

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız