Güncel

İSİG Meclisi: Temmuz ayında en az 182 işçi hayatını kaybetti

Aylık iş cinayeti raporunu açıklayan İSİG Meclisi, temmuz ayında 182, 2023 yılının 7 ayı boyunca ise en az bin 51 işçinin iş cinayetlerinde katledildiğini kaydetti.

7 Ağustos 2023 Saat: 23:06
İSİG Meclisi: Temmuz ayında en az 182 işçi hayatını kaybetti
İSİG Meclisi: Temmuz ayında en az 182 işçi hayatını kaybetti

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, temmuz ayı iş cinayetleri raporunu açıkladı. Rapora göre temmuz ayında 23 kadın ve 159 erkek işçi olmak üzere toplam 182 işçi iş cinayetinde katledildi.

Rapora göre en fazla iş cinayeti 56 kişiyle tarım/orman sektöründe yaşandı. Bu sektörü 28 iş cinayetiyle taşımacılık, 21 iş cinayetiyle inşaat/yol, 16 iş cinayetiyle belediye, 10 iş cinayetiyle konaklama sektörü takip etti.

Temmuz ayında 10 çocuk işçi iş cinayetinde yaşamını yitirdi. Ayrıca, 8 mülteci/göçmen işçi de temmuz ayında iş cinayetinde hayatını kaybetti.

İş cinayetlerinin yüzde 29'u trafik/servis kazası, yüzde 19'u ezilme, yüzde 12'si ise ezilme şeklinde gerçekleşti.

Özellikle yaz döneminin tarım işçileri için ölüm ayları olduğu kaydedilen raporda, "Özellikle işçi taşımacılığının kapalı kasa kamyonet, uygun olmayan servisler ve traktör römorkları gibi araçlarla yapılması ölümlere adeta davetiye çıkarmaktadır. Temmuz ayında da çalışırken hayatını kaybeden 56 işçinin 21'i bu nedenle aramızdan ayrılmıştır. 22 Temmuz'da Sultandağı'ndan gelip vişne ve kiraz toplayan tarım işçilerini taşıyan servis minibüsünün Afyon'un Çay ilçesinde devrilmesi sonucu biri çocuk sekiz işçi hayatını kaybetti. Minibüs eskiydi, 19 yaşındaki şoförün ehliyeti yoktu" ifadeleri kullanıldı.

Rapora göre 2023 yılının ilk yedi ayında en az toplam bin 51 işçi iş cinayetinde katledildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız