Güncel

"İşimize geri dönene kadar oturma eylemlerinden asla vazgeçmeyeceğiz"

Kanun Hükmünde Kararname’’khk’’ ile işlerine son verilen öğretmenler Nursel Tanrıverdi Selvi Polat dün çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartı ile bırakıldılar.

21 Kasım 2018 Saat: 12:59
"İşimize geri dönene kadar oturma eylemlerinden asla vazgeçmeyeceğiz"
"İşimize geri dönene kadar oturma eylemlerinden asla vazgeçmeyeceğiz"

Öğretmen Nursel Tanrıverdi yaptığı açıklamada, işlerine geri dönene kadar oturma eylemlerinden asla vazgeçmeyeceklerini dile getirdiler.

 “Ey Bakırköy halkı ile söze başlayarak.Bizler burada işimiz,aşımız,onurumuz için direniyoruz.Bizler KHK ile hiçbir sebep gösterilmeksizin bir gecede çıkan bir kağıt parçası ile işimizden edildik.Hiç bir gerekçe gösterilmeksizin  haksız ve hukuksuz bir biçimde işimizden atıldık.O gün bu gündür direniyoruz.Bizler 70 hafta Bakırköy,Kadıköy,kartal’da haftanın üç günü oturma eylemleri yaptık.Ne olduysa bir seçim yaşandı ve ardından bu alanlar bizlere yasaklandı.Bizler Anayasal hakkımız olan anayasanın 34.maddesi derki,herkes önceden bildirim yapılmaksızın istediğimiz bir yerde basın açıklaması yapma hakkımızı kullanıyoruz.Buna izin verilmiyor.Her hafta gözaltı işkencesi ile karşı,karşıyayız.Ertesi gün mahkemeye getiriyorlar.İki kez tutuklandık.Birinde 16 gün diğerinde 10 gün hapis yattık. Haftada yedi kez adli kontrol dedikleri uygulama ile karakola imza atmaya gidiyoruz. Birazdan bizi yine gözaltı yapacaklar .Bir akşam karakolda kalıyoruz ertesi gün yine mahkemeye çıkartılacağız.Ya adli kontrol yada tutuklama olacak.Bu böyle devam edecek.Bizler yine buraya geleceğiz.Ne zaman ki  gibi kaybettiğimiz işimizi alana kadar bu devam edecek.Şimdi oturma eylemine geçiyoruz.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız