Güncel

"İşimizi istiyoruz"

Organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren bir mobilya üretim fabrikasından çıkartılan işçiler için bir araya gelen DİSK Tümka- İş Sendikası üyeleri, atılan işçilerin geri alınmasını istedi.

17 Nisan 2016 Saat: 01:53
"İşimizi istiyoruz"
"İşimizi istiyoruz"

Eskişehir Organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren bir mobilya üretim fabrikasından sendikalı oldukları gerekçesi ile işten çıkartılan işçiler için bir araya gelen DİSK Tümka- İş Sendikası üyeleri, atılan işçilerin geri alınmasını istedi.

Sendika anayasal hak

DİSK’e bağlı Tüm Kağıt Seliloz Ağaç İşçileri Sendikasına üye oldukları iddiasıyla işten atılan 9 işçi ve sendika temsilcileri hamamyolu Caddesi üzerinde basın açıklaması düzenleyerek yaşanan duruma tepkilerini dile getirdiler. İşçiler ve sendika temsilcileri, "Sendikalı olduk, işten atıldık. İşimizi istiyoruz" pankartıyla sendikanın anayasal bir hak olduğunu söylediler.

Hakça ücret mücadelesi

19 gündür kapı önü direnişi gösterdiklerini söyleyen Tümka – İş Sendikası Genel Sekreteri Muammer Çifçiler, " Biz bu iş yerini yakıp yıkmak için değil, burada üretimin gerçekleşmesi ve üyelerimizin hakça bir ücret ve sosyal haklarına kavuşması için mücadele ediyoruz. Üyelerimizin talebi öncelikle atılan arkadaşlarının işlerine geri dönmesi ve sendikaların toplu sözleşme masasına oturmasıdır" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız