Güncel

İşkencede katledilen sosyalist Osman Mehmet Önsoy anıldı

41 yıl önce işkence öldürülen 1970’li yılların sosyalist gençlik ve işçi önderlerinden Osman Mehmet Önsoy bugün mezarı başında anıldı.

21 Mayıs 2021 Saat: 20:09
İşkencede katledilen bir sosyalist Osman Mehmet Önsoy anıldı
İşkencede katledilen sosyalist Osman Mehmet Önsoy anıldı

1970’li yılların sosyalist gençlik ve işçi önderlerinden Osman Mehmet Önsoy, 41 yıl önce  22 mayıs 1980’de gözaltına alındığı siyasi şubede işkence edilerek katledilmişti.

Açıklama yok.

Fotolar: Kerim Eren

Yapılan ağır işkenceler sonrası Haydarpaşa Askeri Hastanesine kaldırılan ve yaşamını yitiren Önsoy’un katledildiği ancak 4 gün sonra ailesine haber verilmiş,  babası, cesedini ancak 9 gün uğraş vererek alabilmişti.

Osman Mehmet Önsoy,  1970’li yılların başında sosyalizm ile tanışmış, THKP-C düşünceleri doğrultusunda mücadele vermiş, bir çok demokratik kitle örgütünün kuruluşunda yer almış,  işçi sınıfının sendikalaşması çalışmalarında aktif rol oynamıştı. Ayrıca, öğrencisi olduğu  öğrenci  İstanbul Üniversitesi iktisad fakültesinde önderlerinden biri olmuştu.

Bugün yoldaşları, ailesi ve dostları tarafından İstanbul, Avcılar’da bunan mezarı başında anıldı.

Anmada yapılan konuşmalarda Osman Mehmet Önsoy’un devrimci kişiliği, mücadelesi ve katledilişi üzerine konuşmalar yapıldı. Önsoy’un kişiliği ve  mücadelesinin  örnek alınacağı,  mücadelesinin devam ettirileceği  vurgulandı.

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar, açık hava ve ağaç görseli olabilir

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız