Güncel

İşkenceyle gözaltına alınan gazetecilere dava açıldı

Gazetecileri yönelik gözaltı ve tutuklama saldırılarını protesto etmek istedikleri için işkenceyle gözaltına alınan özgür basın emekçileri Soybir, Nazlıer, Aygün, Ünal, Kuray ve Gayıp hakkında dava açıldı.

3 Ağustos 2023 Saat: 07:32
İşkenceyle gözaltına alınan gazetecilere dava açıldı
İşkenceyle gözaltına alınan gazetecilere dava açıldı

Diyarbakır ve Ankara merkezli operasyonlarda mesleki faaliyetleri gerçekçesiyle özgür basın emekçilerinin gözaltına alınıp tutuklanmasını protesto etmek istedikleri için işkenceyle gözaltın alınan gazeteciler hakkında dava açıldı.

29 Nisan 2023 günü Kadıköy Süreyya Operası önünde açıklama yapmak isteyen gazeteciler henüz eyleme başlamadan ablukaya alınmış, aralarında ETHA editörü Pınar Gayıp, Direnişteyiz.org muhabiri Esra Soybir, Evrensel muhabiri Eylem Nazlıer, ANF muhabiri Zeynep Kuray, Mücadele Birliği gazetesi muhaberi Serpil Ünal ve Gazete Patika muhabiri Yadigar Aygün darp edilerek gözaltına alınmış, gazetecilere gözaltı aracında da işkence devam etmişti.

İşkenceyle gözaltına alınan gazeteciler hakkında dava açıldı. İlk duruşma 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde İstanbul Anadolu 22. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız