Güncel

İslahiye Cezaevi’nde açlık grevi 29'uncu gününde

İslahiye T Tipi Cezaevi’nde tutukluların süresiz-dönüşümsüz devam eden açlık grevi, 29’uncu gününe girdi.

5 Mayıs 2022 Saat: 06:58
İslahiye Cezaevi’nde açlık grevi 29uncu gününde
İslahiye Cezaevi’nde açlık grevi 29'uncu gününde
Antep İslahiye T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu İlhami İşçi, Uğur Ürün, Zennar Demir ve Rojhilatlı Hiccet Umui’nin maruz kaldıkları hak ihlallerine karşı başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi 29’uncu, Reşit Dayan ve Uğur Uyar’ın 24’üncü ve Ümit Özen’in ise 21’inci gününe girdi.  
Avukatları aracılığıyla İnsan Hakları Derneği (İHD) Antep Şubesi’ne başvuran tutukluların ilettiği hak ihlalleri şöyle: “Cezaevi girişinde zorla çıplak arandık. Günlük sayımlarda ayakta, askeri düzen şeklinde sesli komut ile sayıma maruz kalıyoruz. Telefon ve görüşme yerlerine gidiş-geliş sırasında askeri sıra şeklinde yürütülüyoruz. Günlük sayımı askeri düzende gerçekleştirmediğimiz taktirde fiziki şiddete maruz kalıyoruz. Diğer cezaevlerinde olan çeşitli sıkıntı ve hak ihlali tutulduğumuz cezaevinde daha fazla.”  
Tutukluları ziyaret eden İHD Antep Şube Başkanı Sinan Taştekin de, tutuklulara yeteri kadar şeker, tuz ve limon gibi zaruri takviyeler verilmediğini, bu sebeple eylemin “ölüm orucu” şeklinde devam ettiğini belirtti. Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Mersin Şubesi üyesi avukatlar ise, 29 Nisan Cuma günü eylemlerini sürdüren tutuklularla görüştü. Avukatlar, tutukluların talepleri kabul edilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirttiğini aktardı.
 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız