Güncel

İsmail Dükel adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, Müyesser Yıldız tutuklandı

Savcılık sorgusunun ardından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, ODA TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve Astsubay E.B tutuklandı.

12 Haziran 2020 Saat: 08:45
İsmail Dükel adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, Müyesser Yıldız tutuklandı
İsmail Dükel adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, Müyesser Yıldız tutuklandı

Pazartesi günü evi basılarak gözaltına alınan TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel, savcılık sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Aynı kapsamda gözaltına alınan ODA TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve Astsubay E.B hakkında ise tutuklama kararı çıktı.

Hakimlik, tutuklama gerekçesi olarak Türk Ceza Kanunu’nun 329’uncu maddesindeki ‘devletin güvenliğine ilişkin bilgi ve belgeleri açıklama’ suçunun işlendiğine ilişkin kuvvetli suç şüphesi bulunması, delilleri karartma ihtimali ve kaçma şüphesini gösterdi.

Yıldız’ın tutuklanmasıyla Oda TV’de tutuklanan gazetecilerin sayısı dörde yükseldi.

Savcılık, 4 gündür gözaltında olan TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel, ODA TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve Astsubay E.B’yi, tutuklanmaları İstemiyle nöbetçi Sulh ceza hakimliğine sevk etmişti. Dükel, sevki sırasında “Çiğ yemedik ki karnımız ağırsın. Bu günler geçecek. Bir bedel ödenmesi gerekiyorsa ben öderim” dedi.

SAVCILIK SUÇLAMA DEĞİŞTİRDİ

Savcı Veysel Kaçmaz, askeri casusluk suçlamasından vazgeçerek, Dükel ve Yıldız’a bu kez TCK’nin 329. maddesinde düzenlenen “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklama” suçunu isnat etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, eski Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Yıldız ve Dükel’in aileleri gazetecilere destek olmaya geldi.

ODA TV’DE 4. TUTUKLAMA

Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Muhabir Hülya Kılınç da Libya’da şehit olan MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin yaptıkları haber gerekçe gösterilerek tutUklanmışlardı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız