Güncel

İsmail Küçükkaya ve Fidel Okan'a 5'er yıl hapis istendi

Gazeteci İsmail Küçükkaya ve Avukat Fidel Okan hakkında 1 yıl 6'şar aydan 5'er yıla kadar hapis cezası istendi.

2 Kasım 2017 Saat: 22:29
İsmail Küçükkaya ve Fidel Okan'a 5'er yıl hapis istendi
İsmail Küçükkaya ve Fidel Okan'a 5'er yıl hapis istendi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşi İlyas Kaya'nın telefonunda ByLock çıktığı ve Bakan ile eşinin boşanacakları iddiasını haberleştiren Gazeteci İsmail Küçükkaya ve iddiayı sosyal medyada paylaşan Avukat Fidel Okan hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Küçükkaya ve Okan'ın “Kamu görevlisine alenen hakaret" ve “Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarından 1 yıl 6'şar aydan 5'er yıla kadar hapsi talep edildi.

İDDİANAMEYİ SAVCI BÜLENT DEMİRBİLEK HAZIRLADI

Doğan Haber Ajansı'nın aktardığına göre Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu Savcısı Bülent Demirbilek, İsmail Küçükkaya ve Avukat Fidel Okan hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Savcı Demirbilek, Küçükkaya ve Okan hakkında “Kamu görevlisine alenen hakaret" ve “Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurum ve organlarını alenen aşağılama" suçlarından 1 yıl 6'şar aydan 5'er yıla kadar hapsini istedi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca onaylanan iddianame Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İddianame kabul edilirse, Küçükkaya ve Okan önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

BAKAN KAYA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, avukatı aracılığıyla Bakırköy Adalet Sarayı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusu üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Gazeteci İsmail Küçükkaya ve Fidel Okan hakkında soruşturma başlatmıştı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız