Güncel

İstanbul 1 Mayıs Platformu: Kitlesel, coşkulu 1 Mayıs’ı birlikte örgütlemeye çağırıyoruz

"Sendikaları, odaları, DKÖ’leri, devrimci, sol parti ve örgütleri, toplumsal muhalefet dinamiklerini mücadeleyi ileriye taşıyacak, kitlesel, coşkulu bir 1 Mayıs örgütlemek üzere sorumluluk almaya çağırıyoruz.”

31 Mart 2022 Saat: 12:34
İstanbul 1 Mayıs Platformu: Kitlesel, coşkulu 1 Mayıs’ı birlikte örgütlemeye çağırıyoruz
İstanbul 1 Mayıs Platformu: Kitlesel, coşkulu 1 Mayıs’ı birlikte örgütlemeye çağırıyoruz

İSTANBUL


Çok sayıda mesleki, devrimci, sosyalist parti, örgüt, sendika ve platformdan oluşan 2022 İstanbul  1 Mayıs Platformu, 1 Mayıs’ın tarihsel ve sınıfsal özüne uygun, kitlesel ve coşkulu bir şekilde kutlanması için,  henüz yer almamış olan tüm sendikalara ve demokratik kitle örgütlerine çağrıda bulunarak,  ortaklaşmaya ve birlikte mücadele etmeye davet etti.

2021 yılının direnişlerle geçirildiğine 2022 yılına da direnişlerle başlandığına dikkat çekilen  ve örneklerle anlatılan açıklamada, Gebze’den Antep’e, İzmir’den Urfa’ya, Cizre’den Ereğli’ye, Akbelen’den Fatsa’ya kadar direnişlere dikkat çekildi.

Açıklamada şöyle denildi: “ Sadece son 3 ayı dikkate alsak bile; işçi sınıfı kendisine sefilce yaşamı dayatanlara karşı, örgütlülüğü ve ufku düzeyinde direnişlerle, eylemlerle cevap vermiştir. Pandemi sürecini kâr hırsıyla yönetenler, milyonları açlık-hastalık cenderesine sıkıştıranlar, sağlık emekçilerine “Giderseniz gidin” demiştir, sağlık emekçileri bu saldırıya grevle cevap vermiştir. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkanlara, her gün ölümlerini teşvik edenlere karşı kadınlar 8 Mart’ta “İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz”la, “Yasalar sokakta yazılır”la cevap vermiştir. Kayyumlarla, operasyonlarla, saldırılarla, baskınlarla, katliamlarla teslim alınmak istenen Kürt halkı Newroz’u bir gövde gösterisine çevirerek cevap vermiştir. Öğrencilerin direnişi; koltuğa atandığında “6 aya bu direniş biter” diyen kayyım rektörleri tarihe gömmüştür.”

DAHA GÜÇLÜ DİRENİŞLERİN ZEMİNİ VARDIR!

Tüm bu gelişmelerin farklı toplumsal mücadele dinamiklerinin hareketlendiğini, birleşik ve kitlesel mücadelelerin olanağının artığını gösterdiğine işaret edilen açıklamada,  ihtiyaç olan ise sermaye sınıfının karşısına işçilerin, emekçilerin, toplumun tüm ezilen sömürülen kesimlerinin daha güçlü fiili-meşru mücadele hattıyla birleşik biçimde çıkmasını sağlayacak adımların güçlendiğine dikkat çekildi.

Kapitalist sömürü ve yağma düzeninin, işçi ve emekçilere sunabileceği bir geleceğin olmadığı, İşçilerin,halkların, kadınların, öğrencilerin kendi ellerinden başka kurtarıcısının olmadığı hatırlatılan açıklamada, “İşçi sınıfı ve emekçilerin sermaye düzenine karşı birleşik mücadelesini büyütmek, sınıf mücadelesinin önündeki her türlü engeli ortadan kaldırmak ve direnişleri büyütmek, daha da örgütlü hâle getirmek, birleştirmek, yaygınlaştırmak için, kitlesel, coşkulu, militan bir 1 Mayıs’ı örgütleme görevi omuzlarımızdadır.” denildi.

HER DİRENİŞ ODAĞI DOĞRUDAN İNSİYATİF ALMALIDIR!

Toplumsal mücadelenin dinamiklerinin,  işçiler, emekçiler, kadınlar, halklar, gençler, doğasını savunanların sözünü direnişle söylediğinin vurgulandığı açıklamada, “ Kurulacak tüm 1 Mayıs kürsüleri işçilerin, emekçilerin ve direnişçilerin konuştuğu yer aldığı platformlar olmalıdır. 1 Mayıs’ın mücadele ruhunun alanlarda ve kürsüde yankısını bulmasının yolu budur. Artık, uzlaşmacı sendikal anlayışları dinlemenin, işçi sınıfına bir şey kazandırmayacağı görülmelidir. Öncü-mücadeleci işçileri, her direniş yerini, her direniş odağını, 1 Mayısların örgütlenmesinde doğrudan inisiyatif almaya davet ediyoruz. Her gerçek işçi sendikası, her dürüst sendikacı, bu konuda açık tutum almalı öncü-mücadeleci işçilerin, direnen-mücadele eden tüm kesimlerin inisiyatifini tanımalıdır.”

TAKSİM’İN YASAKLANMASI KEYFİ VE GAYRİMEŞRUDUR!

Ocak ayından bu yana yaygınlaşan eylemlerde fiilî-meşru mücadele çizgisinin esas alındığı, işgallerden grevlere, 8 Mart’tan Newroz’a yasakları tanımayan bu eylemli hattın kendi gücünü gösterdiğini, bu gücün birleşik ve kitlesel olarak kendini göstereceği yerin 1 Mayıs olduğu, sadece memleketin değil tüm dünyanın en kitlesel 1 Mayıs gösterilerinin adresi olan Taksim’in, 1 Mayıs Alanı olduğu dile getirilen açıklamada, “Taksim üzerindeki her türlü yasak keyfi ve gayrimeşrudur, derhâl kaldırılmalıdır.” çağrısı yapıldı.

BİRLİKTE MÜCADELE ÇAĞRISI

İstanbul 1 Mayıs platformu açıklamasında şu çağrıya yer verdi:

Şimdi, topyekûn saldırıya karşı, topyekün direnişi büyütmenin, işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs’ı, emeğin sermayeye karşı birleşik karşı duruşu ve cephesi ekseninde örgütlemenin zamanıdır. İşçileri, emekçileri, emekçi halkları, kadınları, öğrencileri, doğasını ve yaşamını savunanları; 2022 1 Mayıs’ını direnişlerinin coşkusuyla, örgütlemeye kitlesel bir şekilde katılmaya, sözümüzü söylemeye, gücümüzü göstermeye çağırıyoruz.Bu azgınca sömürüye, zorbalığa, aşağılanmaya, yok sayılmaya karşı, yüzünü sınıf mücadelesini büyütmeye ve direnişlere dönen sendikaları, odaları, DKÖ’leri, devrimci, sol parti ve örgütleri, toplumsal muhalefet dinamiklerini mücadeleyi ileriye taşıyacak, kitlesel, coşkulu bir 1 Mayıs örgütlemek üzere sorumluluk almaya çağırıyoruz.”

 

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız