Güncel

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararına uymadı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Can Atalay hakkındaki kararını 6. günün akşamı verdi. AYM'nin "Hak ihlali var, Can Atalay serbest bırakılmalı" kararına uymayan mahkeme, tahliye kararı vermedi ve dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne gönderdi.

31 Ekim 2023 Saat: 07:25
İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Anayasa Mahkemesinin Can Atalay kararına uymadı
İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararına uymadı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin kararına uymayarak, Milletvekili Can Atalay hakkında tahliye kararı vermedi, dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne gönderdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Can Atalay hakkındaki kararını 6. günün akşamı verdi. Anayasa Mahkemesi'nin "Hak ihlali var, Can Atalay serbest bırakılmalı" kararına uymayan mahkeme, tahliye kararı vermedi ve dosyayıYargıtay 3. Ceza Dairesi’ne gönderdi.

TİP'in resmi sosyal medya hesaplarından "Türkiye’nin en yüksek yargı kurumunun verdiği karar Hatay Milletvekilimiz Can Atalay söz konusu olunca bir alt mahkeme tarafından hiçe sayılıyor!" denilerek "AYM kararı uygulansın, Can Atalay derhal serbest bırakılsın" çağrısı yapıldı.

AYM Başkanı Zühtü Arslan gün içerisinde "kararımızı uygulayın" çağrısı yapmıştı. AYM’nin bireysel başvuru kararlarına uyulması konusunda mahkemelere ve kamu gücünü kullanan tüm organlara çağrı yapan Arslan “Anayasa Mahkemesi’nden yeni bir ihlal kararı beklemeden kamu gücü kullanan organların burada belirlenen ilkeleri ve esasları dikkate alarak karar vermesi gerekir” demişti.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Anayasa Mahkemesi'nin Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararına rağmen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilmemesine karşı Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yaptı. Erkan Baş, "Bundan sonra ilgili mahkemenin toplanması ve AYM kararının gereğini yerine getirmesi gerekir. Ancak bu hak ihlali katmerlenerek devam ediyor. Seçilmiş bir milletvekilinin görevini yapması engellenmektedir. Hatay halkı mağdur edilmekte, Türkiye'de seçme ve seçilme hakkını kullanan her yurttaş bir hak ihlaline uğramaktadır" dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız