Güncel

İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği’nde Boşnakların 'Büyük Buluşması'gerçekleşti

İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği’nin düzenlediği 2019-2021 dönemi 5. Toplantısı, Türkiye'deki tüm Bosna Sancak Dernekleri’nin katılımıyla 15 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirildi.

16 Aralık 2019 Saat: 09:47
İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği’nde Boşnakların 'Büyük Buluşması'gerçekleşti
İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği’nde Boşnakların 'Büyük Buluşması'gerçekleşti

İSTANBUL/PENDİK

İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği  Başkanı Erdoğan Erden, ülkenin her tarafından Bosna Sancak dernek temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilenBüyük Boşnak Buluşması’nda  gerek ülke gerek  tüm  Boşnakların sorunlarını ele aldığını, büyük bir başarı ile sonuçlandığını, önemli sonuçlar çıkarıldığını  ifade ederek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği’nin Pendik’teki genel merkezinde gerçekleştirilen buluşma sonrası konuklara plaketler takdim edildi.

Basın bülteni

İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Erdoğan Erden başkanlığında Bosna Hersek fahri İzmir başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, Dünya Bosna Hersek göçmen birliği başkanı Hasan Şehoviç, Türkiye Bosna Hersek Kültür dernekleri federasyon başkanı Mustafa Güneş dahilinde yurt içinde de 20 Bosna Hersek başkanlarının katılımıyla 5.dönem 2019 yılının son toplantısı 15.12.2019 Pazar günü Pendik de saat 14:00 da yapılmıştır.

Toplantıda Türk ve Bosna Hersek şehitlerine saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız ve Bosna Hersek Milli marşı okundu. Erdoğan Erden’in kısa bir hoşgeldiniz ve gündemle ilgili açıklamalarında sonra fahri başkonsolos Kemal Baysak, federasyon başkanı Mustafa Güneş, dünya göçmenleri birliği başkanı Hasan Şehoviç kısa konuşmalarında Bosna Hersek katliamını ve Miloseviç’i öne çıkaran ve kahramanlaştıran bu yılki Nobel ödülünü alan Peter Hantke’yi kınamış ve protesto etmişlerdir. Bu protestoların Dünya’nın her yerine yayılan Bosna Hersekliler tarafından da yapılması kararı alınmıştır.

Pendik katııma güç ve destek veren isimler 

Pendik’deki katııma güç ve destek veren isimler şöyledir: İstanbul Ticaret Odasi başkanı Sn. Şekip Avdagiç, Emekli Korgeneral Sn. İsmail Hakkı Pekin, İstanbul Büyükşehir Belediye İtfaiye başkanı Sn. Remzi Albayrak, Novi Pazar Belediye başkanı Sn. Nihat Bişevats, Yancak Demokrat Parti başkanı Sn. Nihat Hasanoviç, Bayrampaşa Karadağ Derneği başkanı Sn. Mustafa Bey Toplantıya katılan milletvekilleri ve belediye başkanları isimleri de şöyledir: CHP Milletvekili Sn. Akif Hamza Çebi, İYİ Parti Milletvekili Sn. Vedat Yeneler, Maltepe Belediye Başkanı Sn. Ali Kılıç, Yalova Belediye Başkanı Sn. Vefa Salman, Ayvalık Belediye başkanı Sn. Mesut Ergin.

Gazeteci Sn. Teoman Alili, Ulusal Kanal Genel Yayın yönetmeni Sn. Sinan Sungur, Prof. Dr. Fuat Büyükbayrak toplantıya katılan isimlerdendir, yurdumuzun değişik il ve ilçelerinden gelen başkanlarla toplantı daha bir anlam kazanmış, toplantıda dernek adına Erdoğan Erden’e plaket verilmiiştir. Toplantı sonu başkan Erdoğan Erden misafirlerine bir akşam yemeği ile teşekkürlerini iletmiştir.

Toplantıya katılan Bosna Hersek Dernek başkanları

İl ve ilçelerden katılan Bosna Hersek Dernek başkanları isimleri de şöyledir: Sakarya-Adapazarı Sn. Behiye Çark ve Sn. İsmet Çalışkan, Bursa Sn. Yusuf Öztürk, Aliağa Sn. Ömer Barış, Aydın Sn. Veysel Mergen, Halilbeyli Sn. Ömer Eren, Sefaköy Çağdaş Sn. Ramiz Mirascıoğlu, Kırklareli Vize Balkaya Sn. Kenan Çetin, Çanakkale Biga Sn. Gizem Hanım, Ankara Fevziye Sn. Necmi Ocak, Bursa Karacabey Sn. Cengiz Coşkun, Manisa Turgutlu Sn. Muharrem Baysak, Urla Sn. Ertuğrul Özer, İzmir Yd. Sn. Turgut Güneş, Dönem başkanları: Sn. Cemal Şenel, Sn. Zekai Erşan, Sn. Ergun Erkan, Karacabey Sn. Kenan Gündem, Bursa Balkader Sn. Hayriye Kosova, Rubnsam Rumeli Araştırma Sn. Bendeniz, ayrıca Pendik Şöferler Odası başkanı Vehbi Bayraktar, Pendik AKP Meclis üyesi Sn. İsmail Kansu, Pendik İYİ Parti ilçe başkanı Sn. Süleyman Turan ve eski Pendik belediye başkanı Sn. Burhan Köseoğlu’da toplatıya katılmıştır.

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 15 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, takım elbise ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 19 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 14 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 22 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve takım elbise

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız