Güncel

İstanbul Cevizlibağ ve Uzunçayır’da işçi emekçilere 18 Aralık çağrısı

İstanbul Cevizlibağ ve Uzunçayır’da işçi emekçilere “İnsanca yaşamaya yeten vergiden muaf asgari ücret” için mücadele çağrısı yapıldı.

20 Kasım 2021 Saat: 01:29
İstanbul Cevizlibağ ve Uzunçayır’da işçi emekçilere 18 Aralık çağrısı
İstanbul Cevizlibağ ve Uzunçayır’da işçi emekçilere 18 Aralık çağrısı

2022 yılı için Asgari ücret görüşmeleri yaklaşıyor. Asgari ücret görüşmeleri yaklaşmadan sermaye temsilcileri isteklerini açıkladılar. AKP-MHP iktidarı ise işçi ve emekçileri her yıl kandırdıkları gibi bu yılda asgari ücret üzerinden hamasi nutuklar atıyor.

Asgari ücret görüşmelerinde ise TÜRK-İŞ ağaları ise yapmış oldukları açıklamada “Bu sene toplumu tebessüm ettirecek bir asgari ücretin altına imza atmayı arzu ettiklerini” bildiriyor. Dolar karşısında TL ve dolaysız olarak asgari ücret erimeye devam ediyor. İşçi ve emekçilerin alım gücü her geçen gün zorlaşıyor. İnsanca yaşamaya yetecek asgari ücret ancak mücadele ederek kazanılabilir.

Yan yana gelen ilerici devrimci kurumlar, siyasi partiler, sendikalar “Sömürü, rant talan, savaş düzenine karşı birleşelim! İnsanca yaşamaya yeten vergiden muaf asgari ücret için mücadeleye!” şiarlı asgari ücret çalışmalarına başladılar.

İstanbul’da Cevizlibağ ve Uzunçayır’da metrobüs çıkışlarında işçi ve emekçilere bildiri dağıtımı yapıldı. Yapılan konuşmalar ile işçi ve emekçiler mücadeleye çağrıldı.

Bir 14 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız