Güncel

İstanbul’da direnen işçilere destek için bugün ÇİMSATAŞ önüne çağrı yapıldı

İstanbul’da işçi ve emek örgütleri MESS dayatmalarına karşı üretimi durduran Çimsataş işçileri ile dayanışma eylemine çağrı yaptı.

14 Ocak 2022 Saat: 08:54
İstanbul’da direnen işçilere destek için bugün ÇİMSATAŞ önüne çağrı yapıldı
İstanbul’da direnen işçilere destek için bugün ÇİMSATAŞ önüne çağrı yapıldı

İSTANBUL


Mersin’de MESS dayatmalarına karşı üretimi durduran Çimsataş işçileri ile dayanışma devam ediyor. İstanbul’da ilerici, devrimci siyasi partiler, işçi ve emek örgütleri Çimsataş Genel Merkezi önünde bugün gerçekleştirecekleri eyleme çağrı yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:"Bizler de bugün Çimsetaş Genel Merkezi önündeyiz. Buradan bir kez daha ilan ediyoruz. Çimsetaş işçilerinin talepleri taleplerimizdir. MESS patronlarının dayatmalarına ve işçilerin elini kolunu bağlamaya çalışan sendikal bürokrasiye karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Gün Çimsetaş işçilerinin yaktığı direniş ateşini büyütme, tüm fabrikalara, işyerlerine yayma günüdür. Taban örgütlülüklerimizi kuralım, fiili meşru mücadele hattıyla hakkımız olanı almak için mücadele edelim. Pandeminin ve krizin faturasını ödememek, asgari değil insanca yaşayabilmek için birlik olalım. MESS dayatmalarına ve işçiyi aldatan sendikal anlayışa son vereceğiz! Direnen Çimsataş işçilerinin yanındayız” şiarıyla yapılacak eylemin yer ve saati şu şekilde:“14 Ocak Cuma 13.30 Çimsataş Genel Merkezi Önü (Yapı Kredi Plaza Önü-4.Levent)”

İmzacı kurumlar şu şekilde:

4. Vardiya İşçi Dayanışması, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Birleşik İşçi Zemini, Birleşik İşçi Kurultayı,  DEV TEKSTİL, Devrimci İşçiler, Dostluk ve Kültür Derneği/DKDER), Emekçi Hareket Partisi, Emek ve Adalet Platformu, İşçi Hareketi Koordinasyonu, İşçinin Kendi Partisi, İstanbul KHK’lılar Platformu, Kaldıraç, Kırmızı Gazete, Proleter Devrimci Duruş, SODAP, Sosyalist Emekçiler Partisi, Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası(TOMİS).

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız