Güncel

İstanbul 'da hasta tutsaklar için özgürlük istendi

İHD İstanbul Şubesi, 593. F oturmasını Beyoğlu'nda bulunan dernek binası önünde gerçekleştirdi. "Tedavi haktır engellenemez", "Hasta mahpus Şivakar Ataş serbest bırakılsın" pankartları açılan eylemde hasta tutsakların fotoğrafları taşındı.

5 Ağustos 2023 Saat: 20:16
İstanbul da hasta tutsaklar için özgürlük istendi
İstanbul 'da hasta tutsaklar için özgürlük istendi

İSTANBUL


Basın açıklamasını okuyan Hatice Onaran, Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi'nde tutulan hasta tutsak Şivakar Ataş'ın durumunu kamuoyuyla paylaştı. İleri derecede kalp ve yüksek tansiyon hastası olan Ataş'ın bel fıtığı ve rahminde tespit edilen kistler nedeniyle acilen tedavi edilmesi gerektiğini kaydeden Onaran, Ataş'ın hastaneye sevk ve tedavi süreçlerinde ring aracıyla sevk, kelepçeli muayene, çıplak arama gibi hak ihlalleri yaşandığını dile getirdi.

Ataş'ın daha önce tutulduğu Tarsus Hapishanesi'nde ağır işkence gördüğünü aktaran Onaran, pandemi döneminde Ataş'ın hiçbir şekilde tedavi edilmediğini söyledi. Ataş'ın giderek kilo verdiğini ve sağlık durumunun hızla kötüleştiğini belirten Onaran, Ataş'ın hapishanede tutulmaya devam etmesinin yaşamına büyük risk oluşturduğunu vurguladı.

Onaran, "593. F oturması kapsamında bu hafta, hasta mahpus Şivakar Ataş ve bütün ağır hasta mahpusların serbest bırakılarak, sağlık ve yaşam haklarının korunması için yetkilileri göreve, kamuoyunu duyarlılığa çağırıyoruz" dedi.

Eylem boyunca, "Hasta mahpuslar serbest bırakılsın", "Şivakar Ataş serbest bırakılsın", "Tedavi haktır engellenemez" sloganları atıldı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız