Güncel

İstanbul’da tutuklular için eş zamanlı çağrı

İSTANBUL - Salgın tehdidi altında olan tutuklular için İstanbul’da üç farklı noktada eş zamanlı yapılan açıklamalarda, cezaevlerinde gerekli tedbirlerin biran önce alınması istendi.

21 Mayıs 2020 Saat: 21:06
İstanbul’da tutuklular için eş zamanlı çağrı
İstanbul’da tutuklular için eş zamanlı çağrı
Özgür Kadın Hareketi (TJA) ile Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma Derneği (TUHAD), cezaevlerine yönelik baskılara ilişkin Kartal, Fatih ve Avcılar’da eş zamanlı açıklama yaptı.  
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Fatih İlçe Örgütü önünde fiziki mesafeye dikkat edilerek yapılan açıklamaya, TJA aktivistleri, HDP Milletvekili Hüda Kaya, HDP İl Eşbaşkanı Elif Bulut ve çok sayıda tutuklu yakını katıldı. Açıklamada, Türkçe ve Kürtçe yazılı "Tecrit insanlık suçudur” ve "Çocuklu tutsak anneler serbest bırakılsın” dövizleri taşındı.  
Açıklamayı yapan TJA aktivisti Süreya Kılınç, PKK Lideri Abdullah Öcalan ve siyasi tutukluların AKP-MHP oylarıyla Meclis’ten geçirilen İnfaz Yasasıyla yaşam haklarının görmezden gelindiğini söyledi. Cezaevlerinde hak ihlallerinin ve tecridin derinleştiğini belirten Kılınç, "Biz başta anneler, kadınlar ve tutsak yakınları olarak hükümeti biran önce eşitlik ilkesini uygulamaya çağırıyor ve cezaevlerinde bulunan hasta ve 65 yaş üstü tutsaklar olmak üzere biran önce bütün cezaevlerin boşaltılması çağrısında bulunuyoruz” dedi.  
‘YAŞAMLARI GARANTİ ALTINA ALINMALI’ 
HDP Milletvekili Hüda Kaya da, konuşmasında cezaevlerindeki tehlikelere dikkat çekti. Cezaevlerinden kendilerine her gün çok sayıda hak ihlali şikayetlerinin geldiğini söyleyen Kaya, “Tutsaklar ellerini yıkayacak suya dahi sahip değiller.  Haksız, eşitsiz, toplum vicdanını yaralayan İnfaz Yasası muhakkak yeni, eşitlikçi bir düzenlemeye tabi tutulmak zorundadır. Halkımızın yüzbinlerce içeride olan canları için büyük bir ıstırap içindedir. Bu nedenle Meclis açılır açılmaz şuanda hapishanelerde bulunan on binlerce insanın yaşamları garanti altına alınmalıdır" şeklinde konuştu.  
HÜKÜMETE ÇAĞRI 
HDP Kartal İlçe Örgütü önünde yapılan açıklamaya ise, HDP Milletvekili Dılşat Canbaz Kaya katıldı. Cezaevindeki tutsakların yaşam hakkına dikkat çekilen dövizlerin taşındığı açıklamayı Marmara TUHAD'dan Mizgin Akman yaptı. Burada konuşan Dilşat Çanbaz Kaya, cezaevlerinden kendilerine gelen şikayetlere değinerek, salgına karşı cezaevlerinde tedbirlerin biran önce alması için hükümete çağrıda bulundu.  
‘YASA YENİDEN DÜZENLENMELİ’
 HDP Avcılar İlçe Örgütü önünde yapılan açıklamaya da HDP Milletvekili Züleyha Gülüm katıldı. Gülüm, konuşmasında Meclis’ten geçirilen ve siyasi tutukluların kapsam dışı bırakıldığı infaz yasasını eleştirerek, Meclis açılır açılma

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız