Güncel

İstanbul Emek Barış Demokrasi Güçleri'nden metal işçilerinin grevine destek

İstanbul Emek Barış Demokrasi Güçleri, Birleşik Metal İş Sendikasının 5 Şubat 2020 tarihinde bağlı iş yerlerinde başlatacağı grev kararını desteklediğini açıkladı.

1 Şubat 2020 Saat: 23:29
İstanbul Emek Barış Demokrasi Güçleri'nden metal işçilerinin grevine destek
İstanbul Emek Barış Demokrasi Güçleri'nden metal işçilerinin grevine destek

İSTANBUL

NECDET ÖZSAYGIN

İstanbul Emek Barış Demokrasi Güçleri, DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikasının 5 Şubat 2020 tarihinde bağlı iş yerlerinde başlatacağı grev kararını desteklediğini bugün Kadıköy rıhtımında bir basın açıklaması yaparak kamuoyuna duyurdular.

Açıklamayı DİSK Yönetim Kurulu üyesi Kanber Saygılı yaptı.  Saygılı açıklamasında şöyle dedi:

Patronların yayınlarına veya şirketlerin raporlarına baktığınız da büyümeden yani yatırımlardan ve ihracat rekorlarından bahsettiklerini göreceksiniz.Siyasi iktidarın çevresine kümelenmiş ailelerin hayatlarında k zenginlik,şatafat ve gereksiz harcamalar zaten her gün karşımıza çıkıyor.Kamu ihalelerini alan şirketlerin yandaş vakıflara yaptıkları bağışlar arttıkça artıyor.Bu zenginleşme şatafat ve israf madalyonun sadece bir yüzü.

Kamu çalışanlarına üç kuruş asgari ücretliye beş kuruş zammı dayatıyorlar

Madalyonun diğer yüzünde biz varız. İşçiler, yoksullar, emeğiyle geçinenler.Faturalarımız her ay yükseliyor, ekmeğimiz her gün küçülüyor.Temel ihtiyaçlarımıza sürekli zam geliyor.Sabahın köründe yollara düşüyoruz. Fabrikalarda işyerlerinde saatlerce çalışıyoruz. Kötü koşullarda iş kazalarıyla iş cinayetleriyle burun buruna çalışıyoruz. Tatil nedir izin nedir bilmeden, emeklilik hayali kuramadan çalışıyoruz.Kamu çalışanlarına üç kuruş asgari ücretliye beş kuruş zammı dayatıyorlar.Hakkını arayanı işten atıyorlar,sendika faaliyetlerini engelliyorlar,bizi işsizlikle tehdit ediyorlar.

İşveren, grev yasaklarına, keyfi uygulamalara ve Anayasa ihlallerine güveniyor

İşte bu cenderenin içinde metal işçileri metal patronlarıyla toplu sözleşme masasına oturdu. Patronlar yine dayatmalarla ve tehditlerle geldiler.Gerçek olmayan enflasyon rakamlarını öne sürdüler.İşçilerden yine fedakarlık istediler.İnsanca yaşamaya yetecek maaş isteyen işçilerle adeta kurban pazarlığı yapmak istediler.Grev yasaklarına, keyfi uygulamalara ve Anayasa ihlallerine güvendiler.

Metal işçileri yoksullaşmayı durdurmak istiyor. Sefalet ücretlerine ve kölelik koşullarına karşı çıkıyorlar. DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikasına üye işçiler patronların bütün dayatmalarına karşı grev iradesini ortaya koydu.Greve çıkmak üretimden gelen gücünü kullanmak işçilerin en temel hakkı ve en güçlü savunma aracıdır.5 Şubat’da başlayacak 41 fabrikada 11 bin işçiyi kapsayacak bu grev 130 bin metal işçisini ve ardından bir çığ gibi bütün sanayi işçilerini,işçi sınıfının bütününü etkileyecektir.

Metal işçilerinin yanında olacağız

Bizler; İstanbul Emek Barış Demokrasi Güçleri çatısı altında toplanan sendikalar, meslek örgütleri,emekten yana siyasi partiler,dernekler,örgütler olarak Birleşik Metal İş Sendikası’na üye işçilerin aldığı grev kararını yürekten destekliyor ve bütün işçileri,emeğiyle geçinen herkesi metal işçilerinin grevine sahip çıkmaya çağırıyoruz.Düşük ücret politikalarına,grev yasaklarına karşı fabrika önlerinde,sokaklarda meydanlarda metal işçilerinin yanında olacağız.

Fabrikada grev,sokakta dayanışma kazanacak!

Yaşasın sınıf dayanışması!

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız