Güncel

‘İstanbul Sözleşmesi ve 6284’ü karalamaktan vazgeçin’

"İstanbul Sözleşmesi’ni ve 6284 sayılı Şiddet Yasası’nı karalamaktan vazgeçin! Kadınlara ve kız çocuklarına karşı şiddeti durdurun. Kadınların kazanılmış haklarını tehdit etmekten vazgeçin.”

19 Temmuz 2020 Saat: 08:25
‘İstanbul Sözleşmesi ve 6284’ü karalamaktan vazgeçin’
‘İstanbul Sözleşmesi ve 6284’ü karalamaktan vazgeçin’

İZMİR – Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Şiddetle Mücadele Grubu, Çocuk cinsel istismarı suçunu düzenleyen TCK 103. maddesiyle ilgili af girişimlerini kaygıyla izlediklerini belirterek, “İstanbul Sözleşmesi’ni ve 6284 sayılı Şiddet Yasası’nı karalamaktan vazgeçin” çağırısı yaptı.

İzmir’de Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Şiddetle Mücadele Grubu, TCK 103 Çocuk istismarı affına, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasanın itibarsızlaştırılmasına ilişkin açıklama yaptı. Karabağlar ilçesinde bulunan Uğur Mumcu’da yapılan açıklamaya çok sayıda kadın katıldı. "İstanbul Sözleşmesini uygulayın, çocuk istismarı affından vazgeçin" pankartının açıldığı açıklamada, "Öldüren sevgili istemiyoruz" ve "Şiddet suçu insanlık suçudur" dövizleri taşındı. 

Açıklamayı kadınlar adına Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurhan Yanya okudu. Çocuk cinsel istismarı suçunu düzenleyen Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 103. maddesi ile ilgili af girişimlerini kaygıyla izlediklerini belirten Yanya, İstanbul Sözleşmesi’ne karşı çıkmanın şiddet uygulayan erkeklere teşvik, tüm kadınlara ise tehdit olduğunu söyledi.

‘KADIN HAKLARINI TEHDİT ETMEKTEN VAZGEÇİN’

“TBMM Boşanma Komisyonu Raporu’ndan beri İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasaya karşı sistematik bir karalama kampanyası yürütülüyor” diyen Yanya, şöyle devam etti: “Bu kampanya nedeniyle ne İstanbul Sözleşmesi ne de 6284 sayılı yasa etkili bir biçimde uygulanıyor. Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddet ile ayrımcılığı körükleyen bu söylemlerinize son verin. İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasanın etkin bir biçimde uygulanmasını ve işlevli bir Alo Şiddet Hattı, ülke çapında yeterli sayıda kadın danışma merkezi, sığınaklar, cinsel şiddet kriz merkezleri ile şiddetle mücadelenin ulusal mekanizmasının yeterli sayı ve nitelikli destek kapasitesine ulaştırılmasını sağlayın. Çocuk cinsel istismarcılarına yönelik af girişimlerinden tamamen vazgeçin ve bunu kamuoyuna derhal ilan edin! İstanbul Sözleşmesi’ni ve 6284 sayılı Şiddet Yasası’nı karalamaktan vazgeçin! Kadınlara ve kız çocuklarına karşı şiddeti durdurun. Kadınların kazanılmış haklarını tehdit etmekten vazgeçin.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız