Güncel

'İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceğiz, uygulatana kadar mücadele edeceğiz'

Erkek şiddetinde devletin kadınları değil erkekleri koruduğunu altını çizen Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceklerini ve uygulatana kadar mücadele edeceklerini belirtti.

11 Ağustos 2020 Saat: 18:56
İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmeyeceğiz, uygulatana kadar mücadele edeceğiz
'İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceğiz, uygulatana kadar mücadele edeceğiz'

Erkek şiddetinde devletin kadınları değil erkekleri koruduğunu altını çizen Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, kadın dayanışmasından aldıkları güçle sokak sokak İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceklerini ve uygulatana kadar mücadele edeceklerini belirtti.

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, bu ayki 11 eyleminde İstanbul Sözleşmesine dikkat çekti. Kadıköy'de bulunan Süreyya Operası önünde yapılan eylemde, "Erkekleri aklama İstanbul Sözleşmesini uygula" pankartı açıldı ve "O sözleşme uygulanacak", "İstanbul Sözleşmesi bizim", "Kadına yönelik şiddete son", "Sen bağır ki şiddet sussun", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" dövizler taşındı.

Basın metnini okuyan Ümmühan Özdemir, devletin kadınları koruyan İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmeyi tartıştığına dikkat çekti. Özdemir, İstanbul Sözleşmesi ile "aile parçalanıyor", "LGBTİ+'lara dair maddesi var dinimizde uygun değil" denilerek erkek egemen heteroseksist söylemlerle kadınların kazanımlarının yok edilmek istendiğini belirtti.

Katledilen kadınların isimlerini sayan Özdemir, "Bu sözleşmeyi erkek egemen devlet kendi rızasıyla değil, kadınların mücadelesi ile imzalamak zorunda kaldı. Bu sözleşme için Güldünya'ya, Münevver'e, Ayşe'ye, Nevin'e sözümüz var. Bu sözleşme için bu kadar bedel ödemişken; katledilen, bedel ödeyen tüm kadınların isyanı olup sözleşmeyi madde madde uygulatacağız" dedi.

Devletin erkekleri koruduğuna defalarca tanıklık ettiklerini dile getiren Özdemir, bu yüzden devlete güvenden değil; kadın dayanışmasından aldıkları güçle sokak sokak, mahalle mahalle sözleşmeden vazgeçmeyeceklerini söylemeye devam edeceklerini vurguladı.

Özdemir, şöyle devam etti: "Sokaklar, hayatlarımız, haklarımız bizim. AKP MYK'sının hadsizce sözleşmeyi konuşmasına 5 Ağustos'ta izin vermedik, 13 Ağustos'ta da vermeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceğiz ve size uygulanana kadar mücadele edeceğiz."

Basın açıklaması sırasında çevrede bulunan kadınlar eyleme alkışlarla destek verdi. Kadınlar hep bir ağızdan, "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz", "Katledilen kadınlar isyanımızdır", "Gelsin baba gelsin koca gelsin devlet gelsin jop inadına isyan inadına özgürlük", "Yaşasın kadın dayanışması" sloganlarını haykırdı.

Halka yönelik konuşmalar yapan kadınlar, devletin tüm saldırılarına rağmen mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız