Siyaset

İstanbul Üniversitesi 53 imzacı akademisyen için soruşturma açtı

Akademisyenler, Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Gedikli, İktisat Fakültesi'nden Prof. Dr. Sarıoğlu ve Veterinerlik Fakültesi'nden Prof. Dr. Çetin 'in bulunduğu soruşturma komisyonuna ifade verdi.

12 Şubat 2016 Saat: 08:37
İstanbul Üniversitesi 53 imzacı akademisyen için soruşturma açtı
İstanbul Üniversitesi 53 imzacı akademisyen için soruşturma açtı

İstanbul Üniversitesi, "barış bildirisine" imza atan 53 akademisyen ve altı öğrenci hakkında idari soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Fethi Gedikli soruşturma kurulu başkanı olarak atanırken; İktisat Fakültesi'nden Prof. Dr. Halil İbrahim Sarıoğlu ile Veterinerlik Fakültesi'nden Prof. Dr. Ömer Çetin de üye olarak görevlendirildi.

Rektör Mahmut Ak'ın tarafından kurula gönderilen yazıda;bildiriden alıntılar yapılarak, disiplin yönünden ihlal oluşturan fiillerin tespiti ve soruşturulması istendiği öğrenildi.

Ancak YÖK Disiplin Yönetmeliği'nin ilgili maddesinin Danıştay İdari Davalar Kurulu tarafından 29 Nisan 2015'te iptal edildiği için soruşturmanın 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun disiplin hükümlerine göre yapılması talep edildi.

Bu soruşturma isteği sonucu akademisyenler önceki gün ve dün soruşturma kurulunun karşısına çıktı. Aralarında İÜ rektörlük seçimlerinde en çok oyu alan Prof. Dr. Raşit Tükel, Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve Prof. Dr. Taner Gören'in de olduğu bir grup akademisyen önceki gün ifade verdi. Akademisyenlere, "Bildirinin yazımında görev aldınız mı?" sorusu yöneltildi. 

Akademisyenlerin avukatlarının ifadeler sırasında savunma değil, "itiraz ve açıklama metni" sunduğu öğrenildi. Yine avukatların soruşturmanın farklı bir yasaya göre yapıldığını, suçlama konusunun açık olmadığını, hukuki nitelendirilmesinin yapılmadığını, hangi ceza maddesinin işletileceğinin belirtilmediği kaydedildi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız