Güncel

İstanbul Üniversitesi Dayanışması: Hiçbir faşist yapılanmaya teslim etmeyeceğiz

İstanbul Üniversitesi'ni tüm saldırılara karşı hiçbir faşist yapılanmaya teslim etmeyeceklerinin altını çizen İstanbul Üniversitesi Dayanışması, Beyazıt'ın değerlerine sahip çıkma çağrısı yaptı.

14 Ekim 2021 Saat: 08:13
İstanbul Üniversitesi Dayanışması: Hiçbir faşist yapılanmaya teslim etmeyeceğiz
İstanbul Üniversitesi Dayanışması: Hiçbir faşist yapılanmaya teslim etmeyeceğiz

'68 öğrenci gençliğinden bu yana devrimci değerleriyle bugüne gelen İstanbul Üniversitesi'ni tüm saldırılara karşı hiçbir faşist yapılanmaya teslim etmeyeceklerinin altını çizen İstanbul Üniversitesi Dayanışması, Beyazıt'ın değerlerine sahip çıkma çağrısı yaptı. 

İstanbul Üniversitesi Dayanışması, günlerdir ÖGB-polis desteğiyle süren ve üniversite yönetimi tarafından palazlandırılan ırkçı-faşist saldırılara ilişkin açıklama yaptı. 

8 Ekim'de Beyazıt ana kapı önünde yapılan 10 Ekim Ankara gar katliamı anmasının ardından bir grup öğrencinin ülkücü faşist çeteler tarafından cinsiyetçi-ırkçı küfürler eşliğinde saldırıya uğradı ve bir kişinin burnu kırıldı.

Bu olayların hemen ardından üniversitede Kürt öğrenciler aynı ülkücü faşist çeteler tarafından gün boyu takip edildi ve öğrencilerin ders çalıştığı kütüphaneden çıkışları ÖGS ve polisi arkasına alan yaklaşık 100 kişilik bir faşist çete grubu tarafından engellendi.

Hukuk Fakültesi Dekanı Ömer ekmekçi ise her şey bu kadar açıktayken "bu benim meselem değil" diyerek öğrencileri başından savdı. 

'BEYAZIT'IN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ'
İstanbul Üniversite Dayanışması'nın ırkçı-faşist saldırılara ilişkin yaptığı açıklama şöyle: "Günlerdir yaşadığımız bu saldırıların ırkçı-faşist saldırılar olduğunu, ÖGB-polis destekli olduğunu ve rektörlüğün dekanlarına kadar üniversite yönetiminin bu çeteleri palazlandırdığını biliyoruz. Bu saldırıların geçtiğimiz aylarda katledilen HDP'li Deniz Poyraz ve Konya'da gerçekleştirilen Kürt bir aileye dönük katliamdan bağımsız olmadığını da çok iyi biliyoruz.

'68 öğrenci gençliğinden bu yana devrimci değerleriyle bugüne gelen İstanbul Üniversitesi'ni hiçbir faşist yapılanmaya teslim etmeyeceğiz. İstanbul Üniversitesi Dayanışması olarak bize karşı geliştirilen bu ırkçı-faşist saldırıların karşısındayız ve buradayız. Bütün gençliği, üniversite dayanışmalarını, demokratik kitle örgütlerini bu ırkçı ve faşist saldırılar karşısında tutum almaya Beyazıt'ın değerlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz." 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız