Güncel

İstanbul Üniversitesi’nde Biyoloji ve Genetik bölümü öğrencilerinin talepleri kabul edildi

İstanbul Üniversitesi'nde Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü ile Biyoloji bölümü öğrencilerinin eylemi sonuç verdi.

11 Ekim 2019 Saat: 07:14
İstanbul Üniversitesi’nde Biyoloji ve Genetik bölümü öğrencilerinin talepleri kabul edildi
İstanbul Üniversitesi’nde Biyoloji ve Genetik bölümü öğrencilerinin talepleri kabul edildi

İSTANBUL

İstanbul’deki 5.8’lik depremin ardından binaları tahliye edilen Çapa Diş Hekimliği öğrencileri, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’nin karşısında bulunan ve yapımı tamamlanmak üzere olan binada öğrenim görmeye başlayacaktı. Ancak daha önce bu binanın, yetersiz derslikler ve can güvenliği riskleriyle dolu binada eğitim gören Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü ile Biyoloji bölümü öğrencilerine verileceği söylenmişti.

Bunun üzerine eylem yapan ve “Can Güvenliği İstiyoruz” diyen Fen fakültesi öğrencilerinin talepleri kabul edildi. Öğrenciler sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

“İ.Ü. Biyoloji & Moleküler Biyoloji ve Genetik öğrencileri olarak hasarlı binalarda eğitim görmeyi istemediğimiz için ve inşaat halindeki eski binamız tamamen Diş Hekimliği’ne verilmesin diye eylem yapıyorduk. Hem eski binamızın inşaatı hem de Çapa Tıp Fakültesi’ndeki hasarlı yerlerin onarımının hızla biteceği bildirildi.

Çapa’nın yenilenme sürecinde ise Vezneciler’deki yeni binada ve uygun diğer yerlerde ortak dersliklerin kullanılmasına karar verildi.

Hasarlı Sosyal Bilimler MYO binası Botanik Anabilim Dalı olarak devam etmeyecek ve orada işlenen derslerin, yeni bina yenilenene (yaklaşık 3 ay) kadar uygun başka dersliklerde sürdürülmesi sağlanacak”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız