Güncel

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, Raşit Tükel ve Taner Gören’i görevden uzaklaştırdı

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, TTB operasyonunda gözaltına alınan Raşit Tükel ve Taner Gören'i görevden uzaklaştırdı.

1 Şubat 2018 Saat: 19:49
İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, Raşit Tükel ve Taner Gören’i görevden uzaklaştırdı
İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, Raşit Tükel ve Taner Gören’i görevden uzaklaştırdı

TSK’nin Afrin saldırısına tepki olarak “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” bildirisi yayımlayan Türk Tabipleri Birliği’nin Merkez Konseyi Başkanı Raşit Tükel, ev baskınıyla gözaltına alınmıştı. 

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’nün Raşit Tükel’i üç aylığına görevden uzaklaştırdığını duyurdu.

Yarkadaş, şu ifadeleri kullandı:

“AKP talimat verir de İstanbul Üni. Rektörlüğü durur mu! İÜ yönetimi, TTB Başkanı Raşit Tükel’i görevinden üç aylığına uzaklaştırma kararı almış bu sabah! Yazıklar olsun bu kararı alanlara! Mesleğin onurunu değil, iktidarı savunmanın utancını yaşayacaklar!”

Taner Gören de görevinden uzaklaştırıldı

Barış Yarkadaş, daha sonra yaptığı açıklamayla; yine Türk Tabipleri Birliği’ne operasyon kapsamında gözaltına alınan Kardiyolog Prof. Dr. Taner Gören’in de görevinden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Barış Yarkadaş’ın paylaşımı şöyle:

“İÜ’nün ‘fırsatçı’ yönetiminden yüz kızartıcı bir karar daha: TTB yöneticisi, Prof. Dr. Kardiyolog Taner Gören de İÜ’nün kararıyla görevinden üç ay uzaklaştırılmış.. Hem de gözaltına alındığı sabah.. Yaşar Kemal’in, Vedat Türkali’nin doktoru olmanın bedeli!”

Seçilmiş rektördü

Raşit Tükel; Prof. Dr. Yunus Söylet’in, AKP’den milletvekilliği aday adaylığı için istifa etmesinin ardından İstanbul Üniversitesi’nde yapılan Rektörlük seçimlerinde en çok oyu almasına rağmen atanmamıştı. Tükel’in yerine Mahmut Ak atanmıştı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız