Güncel

İstanbul'da çağrı: 'İsrail devleti topyekün boykot ve tecrit edilmeli'

İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri, Şişli'deki Cevahir AVM'de siyonist İsrail devletinin soykırım saldırılarına karşı Filistin halkıyla dayanışma eylemi gerçekleştirdi.

22 Ekim 2023 Saat: 16:32
İstanbulda çağrı: İsrail devleti topyekün boykot ve tecrit edilmeli
İstanbul'da çağrı: 'İsrail devleti topyekün boykot ve tecrit edilmeli'

ARZU ÖZKAN


Filistin halkının ve meşru direnişinin yanında olduklarını kaydeden İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri, İsrail'le askeri, siyasi, ekonomik tüm ilişkilerin derhal kesilmesi çağrısı yaptı. "Mücadelemiz, nehirden denize tüm Filistin özgürleşene dek, milyonlarca Filistinli evlerine ve topraklarına dönünceye dek sürecektir. Filistin'e özgürlük İsrail'e boykot" dedi.

Filistin halkının siyonist İsrail devletinin  soykırım saldırılarına karşı günlerdir direnişi sürüyor. 75 yıldır bedenleri, toprakları, kutsal sembolleri ve kendi kaderini tayin hakkı saldırıya uğrayan Filistin halkı, geri adım atmadan işgalcilere boyun eğmeyeceğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

'HER YER FİLİSTİN HEPİMİZ FİLİSTİNLİYİZ'

Filistin halkının meşru direnişine destek amacıyla Şişli'de bulunan Cevahir AVM önünde İstanbul Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla açıklama yapıldı. "İsrail ile tüm ilişkiler kesilsin. Emperyalist siyonistler yenilecek, direnen halklar kazanacak" ve "Filistin'e özgürlük İsrail'e boykot" pankartları açıldı; "İlişkileri kesmeyen katliama ortaktır", "Nehirden denize özgür Filistin", "İsrail'le tüm askeri ilişkiler kesilsin" sloganlarının öne çıktığı dövizler ve Filistin bayrakları taşındı. Eylemde sık sık, "Nehirden denize özgür Filistin", "Emperyalistler yenilecek direnen halklar kazanacak", "Katil İsrail Filistin'den defol", "Filistin'e özgürlük, İsrail'e boykot", "Her yer Filistin hepimiz Filistinliyiz", "Filistin'de düşene dövüşene bin selam", "Yıkılsın siyonist İsrail devleti", "Elçi defolsun ilişkiler kesilsin" sloganları atıldı.

Açıklama yok.

'FİLİSTİN'DE İŞGAL VE SOYKIRIM DERHAL DURDURULMALI'

Filistin'de ölümsüzleşenler anısına saygı duruşunun ardından basın metninin BDS Türkiye'den Ümit Doğru okudu. 2 milyondan fazla insanın 16 yıldır yoğun abluka altında yaşadığı Gazze'nin bugünlerde soykırıma sahne olduğuna dikkat çeken Doğru, "Özellikle ABD öncülüğündeki devletlerin İsrail'in işlediği suçlara kalkan olması, dahası askeri destek sunması kabul edilemez. Dünya halklarının bekleyecek vakti yok. Filistin'de süregiden işgal ve soykırımın derhal durdurulması gerekiyor. Bunun için ne protesto eylemleri tek başına yeterli olacak, ne de siyasi liderlerin kınamalarının bir hükmü olacaktır. Yıllardır yaptığımız, İsrail'in topyekün boykot ve tecrit edilmesi, yatırımların geri çekilmesi ve İsrail'e yaptırım uygulanması çağrılarının karşılık bulması bugün hiç olmadığı kadar hayati hale gelmiştir" dedi.

Açıklama yok.

Doğru, şu talepleri sıraladı:
-"İsrail'le tüm diplomatik ilişkiler kesilmeli, İsrail işgal rejiminin Türkiye'de bulunan tüm diplomatik temsilcileri sınır dışı edilmelidir.
-İsrail'le tüm ticari ilişkiler kesilmeli, Gazze'de iki milyondan fazla Filistinli açlık ve susuzluktan ölüme sürüklenirken; İsrail rejimine yardım tedarik gemiler durdurulmalı ve halihazırda bu işlevi gören gemiler geri çağrılmalıdır.
-Başta ABD olmak üzere İsrail'e destek veren tüm ülkelerin askeri varlıkları Türkiye'den çıkarılmalıdır."

Açıklama yok.

'MÜCADELEMİZ NEHİRDEN DENİZE FİLİSTİN ÖZGÜRLEŞENE DEK SÜRECEK'
Filistin halkının ve meşru direnişinin yanında olduklarının altını çizen Doğru, "Filistinlilerin bizden en büyük beklentisi de İsrail'i tümüyle yalnızlaştırmamızdır. Halklar bugün İsrail'in etnik temizlik ve soykırım girişimlerine karşı durmalı, yarın insanlığa karşı suç işleyen İsrail askeri ve siyasi liderliğini mahkum ettirmelidir. Mücadelemiz, nehirden denize tüm Filistin özgürleşene dek, milyonlarca Filistinli evlerine ve topraklarına dönünceye dek sürecektir.  Filistin'e özgürlük İsrail'e boykot!"

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız