Güncel

İsviçre kadın grevinde 'Eşit işe eşit ücret' talebi

İsviçre'de kadınlar, "Eşit işe eşit ücret" talebiyle grev yaptı. Lozan, Bern, Zürih, Basel, Cenevre başta olmak üzere onlarca merkezde "Mücadeleleri birleştir" sloganıyla sokaklara çıktı.

16 Haziran 2022 Saat: 10:18
İsviçre kadın grevinde Eşit işe eşit ücret talebi
İsviçre kadın grevinde 'Eşit işe eşit ücret' talebi

İsviçre'de kadınlar, "Eşit işe eşit ücret" talebiyle grev yaptı. Lozan, Bern, Zürih, Basel, Cenevre başta olmak üzere onlarca merkezde "Mücadeleleri birleştir" sloganıyla sokaklara çıkan kadınlar, taleplerini kabul ettirene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini haykırdı.

İsviçre'de kadınlar, "Eşit işe eşit ücret" talebiyle grev yaptı, "Mücadeleleri birleştir" sloganıyla sokaklara çıkarak taleplerini kabul ettirene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini haykırdı.

Lozan, Bern, Zürih, Basel, Cenevre, Chur, Luzern, St. Gallen, Wintherthur'in de aralarında bulunduğu onlarca merkezde sokaklara çıkan kadınlar, kadın katliamlarına, kadına yönelik şiddete, kadın emeği sömürüsüne, cinsiyet, gelir ve adalet eşitsizliğine, ırkçılığa, homofobiye "hayır" dedi.

Lozan'da Riponne meydanında bir araya gelen İsviçreli ve göçmen kadın örgütleri açtıkları stantlarda taleplerini dile getirdi. Forum ve paneller düzenleyen kadınlar, oluşturdukları atölyelerde kadına yönelik şiddet ve kadın katliamlarına karşı özsavunma üzerine tartışmalar yaptı.

Ardından miting düzenleyen kadınlar, kadın işçiler yaşadıkları eşitsizliklere dikkat çekmek için kirli çamaşırlar sergiledi. Kent merkezine doğru yapılan yürüyüşte kadınlar, söyledikleri şarkı ve marşlarla, attıkları sloganlarla Lozan sokaklarında erkek egemen sisteme karşı ve eşitlik için mücadele taleplerini haykırdı.

Bern'de yerlere tebeşirlerle yazılama yapan kadınlar, Cenevre, Zürih, Basel, Luzern, St. Gallen, Chur, Wintherthur, Delemeont La Chaux-de-Fonds, Neuchâtel ve Vallée du Joux'da sokaklara çıktı. Düzenlenen gece yürüyüşlerinde kadınlar, aynı zamanda LGBTİ+'lara yönelik ayrımcılığa da tepki gösterdi.

Kadınlar ayrıca emeklilik yaşının yükseltilmesini amaçlayan AHV 21 düzenlemesinin referanduma sunulacağı 25 Eylül günü sokaklarda olacaklarını duyurdu.

İSVİÇRE SKB'DEN KADIN GREVİ AÇIKLAMASI

İsviçre Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) kadın grevine ilişkin yaptığı açıklamada, gelişmiş kapitalist ülkelerden biri olan İsviçre'de, kadınların erkeklerden yüzde 20 daha az ücret aldığına dikkat çekti, eşit işe eşit ücret için mücadele çağrısı yaptı.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız