Güncel

İtalyan Ferrero fabrikasında işçiler greve çıktı

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve Nutella, Kinder gibi markaları bünyesinde barındıran İtalyan Ferrero fabrikasında işçiler greve çıktı.

10 Ekim 2016 Saat: 14:34
İtalyan Ferrero fabrikasında işçiler greve çıktı
İtalyan Ferrero fabrikasında işçiler greve çıktı

 

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve Nutella, Kinder gibi markaları bünyesinde barındıran İtalyan Ferrero fabrikasında işçiler greve çıktı.

Tek Gıda-İş Sendikası'nın yetkili olduğu Ferrero’da toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle grev karan alınmıştı. Fabrikada örgütlü Tek Gıda-İş 3 No’lu Şube Başkanı Latif Gökçay, Ferrero patronunun 3 yıllık sözleşme yapmak istediğini, kendilerinin buna karşı olduğunu belirtti. Gökçay ayrıca, işverenin 1 Ocak 2016’dan geçerli olmak üzere ücretlere yüzde 16 zam teklifinde bulunduğunu kendilerinin ise yüzde 23 olan zam talebini yüzde 20’ye çektiklerini ancak anlaşamadıklarını, sosyal yardımlar konusunda da talepler arasında uçurum olduğunu ifade etti.

Daha sonrasında ise Genel Başkan Mustafa Türkel konuşmasını gerçekleştirdi. Türkel yapmış olduğu konuşmada “Ferrero işvereni taleplerimizi kabul etsin, bizde hemen grevi bitirelim, ancak işveren çeşitli algı yönetimi çalışmalarıyla kamuoyunda yanlış algı yaratmaya çalışıyor. Buna karşın bizim gerçekliğimiz ise bizim bunca yıla rağmen hala asgari ücret civarında ücret almamızdır ve bu bizim için kabul edilebilir bir şey değildir. Ferrero’ya sesleniyorum. Bu grev başladığı yerde bitmez. Önce Türkiye sathına ardından uluslararası camiaya taşınacaktır.” ifadelerini kullandı.

Grev dolayısı ile bu sabah fabrika önünde yapılan açıklamaya, Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, Genel Sekreter Mustafa Akyürek, Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım ve Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkan ve yöneticileri katıldı. 

Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel 1 Ocak 2016'dan sonraki asgari ücreti baz alarak yüzde 20'lik bir ücret artışı talebinde bulunduklarını belirtti.

Tek Gıda-İş’in fabrikada 150 üyesi bulunurken, beyaz yakalılarla birlikte fabrikadaki toplam çalışan sayısı 257. Ferrero’nun dünya genelinde 53 ülkede 22 üretim tesisi ve 40 bin dolayında çalışanı bulunuyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız