Güncel

İTÜ Dayanışması: “İTÜ yurtları istiyoruz, ÖGB terörünü kabul etmiyoruz”

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde bir araya gelen öğrenciler, barınma sorunu ve ÖGB saldırısını protesto etti

22 Ekim 2021 Saat: 07:43
İTÜ Dayanışması: “İTÜ yurtları istiyoruz, ÖGB terörünü kabul etmiyoruz”
İTÜ Dayanışması: “İTÜ yurtları istiyoruz, ÖGB terörünü kabul etmiyoruz”

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Dayanışması, barınma sorunu ve üniversite güvenliğinin öğrencilere yönelik şiddetine dair Üniversitenin Arı Kapısı’nda açıklama yaptı.  Açıklamaya Boğaziçi, Yıldız Teknik ve Koç üniversiteleri öğrencileri de destek verirken, öğrenciler “İTÜ yurtları istiyoruz” ve “ÖGB terörünü kabul etmiyoruz” yazılı pankartlar taşıdı.

İTÜ Dayanışması’ndan Turan Uykun eylemde yaptığı konuşmasında, öğrencilerin yaşadığı barınma sorununa dikkat çekti. Uykun, öğrencilerin yurt sorunu nedeniyle kiralık evlere yöneldiğini belirtti, hiçbir taleplerinin karşılık bulmadığını ifade eden Uykun, şu talepleri sıraladı:

Acilen yeni yurtların yapımına başlanması gerekiyor. Kontenjanların devamlı artmasına rağmen yurt kapasitelerinde hiç artış olmaması sonucu yedek listeleri 2 bin kişiye kadar uzanıyor. Bu yüzden yedek listesindeki arkadaşlarımızın mağduriyetinin derhal giderilmesi ve yurt kapasitelerinin arttırılması gerekiyor. Öğrencilerin ödeyemeyeceği boyutlara ulaşan yurtlara zamların geri çekilmesi, okul içerisinde oluşturulan rant kapılarından elde edilenlerin üzerine bir de yurtlar aracılığıyla öğrencinin sırtından kar elde eden vakıfların üniversiteden kovulması gerekir.

“Güvenlikler boğazımıza sarıldı”

Uykun, 18 Ekim’de barınma sorununa dikkati çekmek için Merkezi Derslik Binası’nda bir gün boyunca zaman geçirdiklerini ve bu sırada Özel Güvenlik Birimi’nin (ÖGB) saldırısına maruz kaldıklarını aktardı. Uykun, “2 yıl önce de güvenlikler boğazımıza sarılmıştı. Bugün de kendilerinde, bizleri tekmelerle, üzerimize basa basa Merkezi Derslik Binası’ndan çıkarma haddini buluyorlar. Bunun sebebinin ÖGB’lerin saldırılarının rektörlük emriyle gerçekleşmesi olduğunu biliyoruz. Ayrıca saldırı uygulayan güvenliklere dair hiçbir işlem yapılmıyor olması kampüsteki güvenlik şiddettini meşrulaştıran bir zemin hazırlamaktadır” diye konuştu.

“Üniversitemizde ÖGB terörünü kabul etmiyoruz” diyen Uykun, açıklamayı şu sözlerle sonlandırdı:

Güvenlik tacizi tüm okullarda rutin bir pratiğe dönüşmüştür. Bu da yetmezmiş gibi kampüslere kolluk kuvvetleri sokulmaktadır. Üniversitelerin asıl öznesi olan öğrencilerin, hakkını bile savunmasına tahammülü olmayanlar tarafından üniversitelerde ‘okulunuzu bitirin, etliye sütlüye karışmayın’ fikri örgütlenmek istemektedir. Bizler bir araya geldikçe haklarımızı alıyor, özgürleşiyoruz. Taleplerimiz etrafında gerçekleştirdiğimiz tüm eylemlilikler boyunca üzerimize yapıştırılmak istenen ‘kayıtsız ve örgütsüz’ bir kere daha boşa çıkarmış olduk.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Net Haber Ajansı Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız